A QNAP KIADJA A QSIRCH 5.4.0 BÉTAVERZIÓJÁT, AMI TÁMOGATJA AZ AI-ALAPÚ SZEMANTIKUS KERESÉST A QNAP NAS-OK KÉPKERESÉSÉNEK FORRADALMASÍTÁSÁHOZ

negator

A kulcsszavak egyeztetésen túl a felhasználók intuitív és természetes nyelvi utasításokat is használhatnak a képek pontosabb megtalálásához.

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma bejelentette a Qsirch 5.4.0 bétaverzióját. A képkereséshez és a dokumentumtartalmak előnézetéhez készült élvonalbeli, AI-alapú szemantikus kereséssel a NAS-felhasználók sokkal könnyebb módon kereshetnek a fájlok között, nagyobb pontossággal.

A Qsirch egy hatékony keresőmotor, amit QNAP NAS-okhoz terveztek, segítve a felhasználókat, hogy gyorsan megtalálják a fájlokat, amikre szükségük van a hatalmas mennyiségű tárolt adat közül. A fájlok, képek, videók, PDF-dokumentumok és e-mailek teljesen szövegalapú keresésére szolgáló „kulcsszavas kereső” mellett a felhasználók engedélyezhetik a „szemantikus keresést”, hogy pontosan megtalálják a képeket természetes és intuitív nyelvi utasításokat használva keresési lekérdezésként.

„A szemantikus keresés természetes nyelvi feldolgozási technikákat használ a mondatok szemantikájának meghatározására, áttörve a hagyományos kulcsszavas keresés korlátait, és jelentősen javítva a keresési pontosságot” – mondta Amol Narkhede, a QNAP vezető termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QNAP úttörő szerepet tölt be az AI integrációjában a NAS-fájlkeresés területén, ami nagyobb hatékonyságot biztosít a felhasználóknak mindennapos fájlkeresési folyamatuk során. Arra bátorítunk minden QNAP-felhasználót, hogy csatlakozzon a Qsirch 5.4.0 szemantikus keresési béta tesztjéhez, és küldjön visszajelzést, hogy segítse a QNAP-megoldások folyamatos fejlesztését a jobb felhasználói élményért.”

A Qsirch 5.4.0 béta legfőbb új funkciói

  • AI-alapú szemantikus keresés

  • Használj intuitívabb szemantikus keresési lekérdezéseket (23 nyelvet támogat) a keresési eredmények szűkítéséhez és precíz képkeresési eredményekhez! A felhasználók hasonló képeket is felfedezhetnek a keresési eredmények közötti képtalálatokban.

  • Dokumentumok előnézete

  • A kívánt dokumentumok vagy fájlok keresése után a felhasználók gyorsan megtekinthetik azokat az előnézeti panelen, látva a kulcsszavakkal kapcsolatos bekezdéseket vagy néhány, a fájl témájához kapcsolódó releváns mondatot egy intuitív grafikus felületen keresztül.

NAS-rendszerkövetelmények
Az AI-alapú szemantikus keresés a Qsirch 5.4.0 bétaverziójától kezdve támogatott. Használatához egy 64 bites, x86-alapú NAS szükséges legalább 8 GB RAM-mal és QTS 5.0.1 (vagy újabb) / QuTS hero h5.0.1 (vagy újabb) rendszerrel. A szemantikus keresés teljes funkcionalitásának használatához telepíteni kell a QNAP AI Core-t az App Centerből.

Elérhetőség
Tudj meg többet a Qsirch 5.4.0 béta új funkcióiról, és csatlakozz a bétaprogramhoz a https://www.qnap.com/go/software/qsirch oldalon!
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, valamint előfordulhat, hogy nem minden QNAP termékhez állnak rendelkezésre.