A BENQ CSOPORT CSATLAKOZIK AZ RE100-HOZ, ÉS ELKÖTELEZI MAGÁT, HOGY 2040-RE 100%-BAN ÚJRAHASZNOSÍTOTT ENERGIÁT HASZNÁL, 2050-RE PEDIG ELÉRI A NETTÓ NULLA KIBOCSÁTÁST.

negator

A BenQ csoport együttműködése egységeivel és beszállítóival, válaszul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló kezdeményezésre

A BenQ Qisda Group (BenQ) bejelentette, hogy hivatalosan is csatlakozott az RE100[1] kezdeményezéshez, és ígéretet tett arra, hogy 2040-re teljes mértékben 100%-ban újrahasznosított energiát használ. Emellett bejelentette azon célját is, hogy 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást. A BenQ aktívan együttműködik belső egységeivel és beszállítóival annak érdekében, hogy a vonatkozó fenntarthatósági kezdeményezésekkel és nemzetközi szabványokkal összhangban jelentősen csökkentse a széndioxid-kibocsátást, ezzel is bizonyítva a fenntarthatóság iránti rendíthetetlen elkötelezettségét. 

A BenQ Group a világ két legnagyobb LCD-kijelző- és projektorgyártója közé tartozik, valamint az információs technológia, az egészségügy, az okos megoldások, a hálózatépítés, és a kommunikáció területén tevékenykedik. A vállalat tulajdonában van a BenQ globális márka, amely az életmód, az üzleti élet, az egészségügy és az oktatás területén kínál termékeket és szolgáltatásokat. 

A széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló Együttműködési Közgyűlést, és az ESG Fenntarthatósági Intézkedési Workshopot 2022. december 21-én tartották Tajpejben. A BenQ Group hivatalosan bejelentette széndioxid-kibocsátás-csökkentési célját és folyamatát, valamint szorosan együttműködik belső egységeivel és 400 partner beszállítójával – amelyek teljes piaci kapitalizációja meghaladja az 1 billió dollárt – hogy a „közjó és a fenntarthatóság megteremtésének” elvárása mellett a széndioxid-kibocsátás csökkentése, és a környezetről való gondoskodás elve alapján folytassák munkájukat. 

Peter Chen, a BenQ Group elnöke kifejtette, hogy amióta a BenQ 2007-ben kiadta az első Vállalati Társadalmi Felelősségvállalási jelentését, 2010-ben megszerezte a világ első – 20 hüvelykes LCD-kijelzőre vonatkozó – karbonlábnyom termékverifikációját, valamint 2012 óta több mint 50 ESG-vel, vagyis társadalmilag felelős pénzügyekkel kapcsolatos díjat kapott világszerte. Rámutatott, hogy a vállalatoknak az ESG-t a pénzügyi kimutatásuknak, vagy értékelő jelentésüknek megfelelően kell kezelniük úgy, hogy a célok kitűzése után, azoknak a gyakorlatban való megvalósításán dolgozzanak. Amellett, hogy a vállalatcsoport hivatalosan is deklarálta a nettó nulla kibocsátás felé vezető folyamatát, a beszállítókat is felkérte a kezdeményezésükhöz való csatlakozásra, hogy „együttműködjenek a közjó és a fenntarthatóság megteremtése érdekében”. 

Sam Kimmins, a Climate Group energiaügyi igazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a BenQ Group csatlakozott az RE100-hoz, a Climate Group által, a CDP-vel közösen vezetett globális kezdeményezéshez. Azzal, hogy a BenQ elkötelezte magát, hogy 2040-re 100%-ban megújuló energiaforrásokból előállított villamos energiát használ, fontos lépést tett a fenntarthatóság javítása érdekében, és csatlakozott a világ több mint 380 vezető vállalatához, amelyek elkötelezték magukat a piaci változások ösztönzése mellett. Másokat is arra bátorítunk, hogy kövessék példánkat.” 

A 2021-es referenciaévhez viszonyítva a csoport 2050-re a nettó nulla kibocsátás elérésére számít. Jelenleg a BenQ Group olyan műveletekbe kezdett, mint a belső széndioxid-árpolitika, saját előállítású napenergia, zöld energia vásárlás verifikációja stb. A nettó nulla kibocsátás céljának elérése mellett azt is vállalta, hogy a beszállítók 2030-ra 20%-kal csökkentik a széndioxid-kibocsátást. A BenQ Group kétségkívül segíteni fog másoknak is e cél elérésében. A beszállítók széndioxid-kibocsátás-csökkentési gyakorlatát a beszállítói értékelés során is figyelembe vesszük, amely kiegészíti az ESG értékelés követelményét. 

A BenQ Alapítványt platformként használva, és az üvegházhatású gázok vizsgálatából kiindulva a csoport tervezi a széndioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célok meghatározását, és az energiagazdálkodással kapcsolatos munkát. A jövőben bővíteni fogja a termék életciklusának karbonlábnyomát, továbbá tervezi a biomassza anyagok, a széndioxid-kibocsátás jogának kereskedelme, a széndioxid-negatív technológiák stb. bevezetését, hogy együttműködjön másokkal a nulla nettó kibocsátású jövő megteremtése érdekében. 

RE100 tagok listája: https://www.there100.org/re100-members?page=30 
[1] A BenQ Group csatlakozik az RE100-hoz, amelyet a 100%-os tulajdonában lévő Qisda Corporation vállalat képvisel. 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ fenntarthatósági megoldásairól, kérjük, látogasson el a https://www.benq.eu/en-eu/business/resource/sustainability.html weboldalra.