HOZD KI A LEGTÖBBET MSI LAPTOPODBÓL AZ OVERBOOST-TAL!

negator

2022. augusztus 18. – Egy asztali rendszerhez képest a laptopoknál csak korlátozott hely érhető el a hűtési megoldásoknak. Minél jobb a hűtési megoldás, annál nagyobb teljesítményre lesz képes a laptop. 

Az MSI mérnöki erőfeszítéseinek köszönhetően az új Titan GT77, Raider GE77 HX és Vector GP HX sorozat az OverBoost technológiával akár 250 W-os teljesítményt is képes leadni akkor, amikor a GPU és a CPU teljes terhelés alá kerül!
 
Asztali szintű hardver 

Az MSI Titan GT77, Raider GE77 HX és Vector GP HX sorozat legfontosabb változását a CPU jelenti, amely akár egy Intel® Core™ i9-12900HX processzor is lehet. 

A 12. generációs „H” sorozatú i9 és i7 processzorokhoz képest a „HX” processzorok 2 extra teljesítménymaggal (P) érkeznek, emellett a maximális Turbo Boost teljesítményük is 150 W fölé emelkedik. 

 Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy asztali CPU került a vékony és hordozható laptopodba! 

 Az NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU-val pedig az általában asztali számítógépeket követelő, erőforrásigényes szoftverek az MSI Titan GT77, Raider GE77 HX és Vector GP HX sorozatú laptopokon is futtathatók.
 
Miért szükséges az MSI OverBoost technológia? 

 Az összes modern, NVIDIA GPU-val szerelt gamer laptop támogatja az „NVIDIA Dynamic Boost 2.0” funkciót. Ha a laptopon olyan GPU-igényes szoftvereket futtatsz, mint például a játékok, a Dynamic Boost 2.0 automatikusan visszaszorítja a CPU-teljesítményleadási határát, például 55 W-ra, hogy a GPU nagy teljesítményű állapotban tudjon maradni. Ez azonban a CPU teljesítményét csökkenti. 

Ezentúl az MSI OverBoost technológiával az Intel 12. generációs HX processzorokkal érkező MSI laptopok nagyobb teljesítményen képesek tartani a CPU-t, amely akár 75 W is lehet teljes CPU- és GPU-terhelés mellett is.
 
A CPU és a GPU teljesítményének jelentősége 

A CPU és a GPU fogyasztására helyezett hangsúly oka az, hogy ez határozza meg közvetlenül a maximális teljesítmény értékét. 

A watt a teljesítmény tudományos mértékegysége, a chipek pedig felmelegszenek, amikor számítást végeznek és energiát fogyasztanak. Ha a chip felmelegszik és a hűtőborda nem tudja lehűteni a CPU-t vagy a GPU-t, a chip automatikusan csökkenti a saját teljesítményét, hogy megakadályozza a túlmelegedést. Ezt a szakmában „throttlingnak” nevezik. 

Ezért a számítási teljesítmény határát alapvetően a CPU/GPU teljesítménye és hűtési megoldás egyben befolyásolja. 

Az MSI OverBoost javítja a teljesítményt! 

Az MSI OverBoost segít új szintre emelni a laptopod teljesítményét. Ellenben vedd figyelembe, hogy a Titan GT77, a Raider GE77 HX és a Vector GP76 HX esetén az OverBoost 250 W-ig, a Raider GE67 HX és a Vector GP66 HX esetén pedig 220 W-ig terjed a maximum! 

Tudj meg többet!

További információért, kérjük, látogass el az MSI hivatalos weboldalára:

Titan GT77: https://www.msi.com/Laptop/Titan-GT77-12UX

Raider GE77 HX: https://www.msi.com/Laptop/Raider-GE77-HX-12UX

Raider GE67 HX: https://www.msi.com/Laptop/Raider-GE67-HX-12UX

Vector GP76 HX: https://www.msi.com/Laptop/Vector-GP76-HX-12UX

Vector GP66 HX: https://www.msi.com/Laptop/Vector-GP66-HX-12UX 

MSI GAMING: https://www.msi.com/

MSI Facebook: https://www.facebook.com/MSIGaming

MSI Instagram: https://www.instagram.com/msigaming/

MSI YouTube: https://www.youtube.com/user/MSIGamingGlobal

MSI Twitter: https://twitter.com/msitweets 

Iratkozz fel az MSI RSS-hírcsatornákra awww.msi.com/rsswebhelyen, hogy azonnal értesülj a legújabb hírekről!