SYNOLOGY NAS-RENDSZEREK BÁRMILYEN FELHASZNÁLÁSRA

negator

2022. május 25. – A Synology Inc., a hálózati adattárolók és routerek vezető gyártója folyamatosan arra törekszik, hogy olyan hálózati megoldásokat készítsen, amelyek egyaránt megkönnyítik az otthoni felhasználók, a KKV-k és a nagyvállalatok mindennapjait. Több éves fejlesztéseinek köszönhetően a vállalat kínálatában a költséghatékony szegmenstől kezdve egészen a legfelszereltebb megoldásokig rengeteg eltérő NAS-rendszer található, amelyeket a gyártó különböző kategóriákba sorolt. Ezek mindegyike a Synology saját fejlesztésű operációs rendszerét, a DiskStation Managert (DSM) futtatja. 

Költséghatékony otthoni felhő – j sorozat 
A j sorozatot kifejezetten otthoni felhasználásra tervezték. A sorozat modelljei, mint például a DS220j és a DS120j, különösen jó választást jelentenek az első, megfizethető NAS-t kereső, kezdő felhasználóknak. Ezek a NAS-ok ideálisak az egyszerű otthoni adattárolásra, így remek alternatívát jelentenek a Google Drive, a Dropbox, a Microsoft OneDrive vagy éppen az Apple iCloud szolgáltatásokra. A megfelelő szoftverek (például DS audio, Photos) segítségével pedig a NAS akár egy multimédiás szórakoztatócenterré is átalakítható, lehetőséget biztosítva a nagy felbontású képek és videók megtekintésére, valamint eltérő zenefájlok lejátszására. 

Erőteljes multimédiás központ –Value sorozat 
A Value sorozat áthidalja a szakadékot a költséghatékonyság és a teljesítmény között. A j sorozatnál valamivel jobb hardverfelszereltséggel érkező megoldások a legjobb NAS-modelleket kínálják a magánfelhasználóknak és az IT iránt érdeklődőknek 1, 2, vagy akár 4 lemezes kivitelezéssel. Az erőteljes processzorok már támogatják az akár 4K felbontású, 10 bites HEVC (H.265) tartalmak dekódolását is, így a Value sorozat kiváló megoldást jelent a nagy felbontású mozifilmek tárolására és lejátszására a különböző támogatott eszközökön, beleértve a számítógépeket, a mobilkészülékeket, a Samsung televíziókat és az Apple TV-t, a Google Chromecastet vagy más DLNA-eszközöket. Ezenfelül az erőteljes hardver lehetővé teszi a csapatos fájlszerkesztés és hozzáférés támogatását is. 

A KKV-k és az IT-szakemberek legjobb barátja – Plus sorozat 
A Plus sorozat az IT-rajongók és a KKV-k számára lehet izgalmas. Ebben a sorozatban a NAS-ok egyaránt elérhetők asztali- (pl DS220) vagy rackbe szerelhető (pl RS820) kivitelezéssel. A Plus sorozatú modellek számos különböző méretben kaphatók, kettőtől akár maximum 24 lemez fogadására is képesek. Ezek a NAS-ok az említett sorozatokkal ellentétben Intel és AMD processzorokat használnak, így lehetővé teszik a Docker és a virtualizációs szolgáltatások használatát is, így jelentősen több lehetőséget nyújtanak a felhasználók számára, mint az egyszerű adattárolás. 

Megbízható adattárolás vállalkozásoknak – XS+/XS sorozat 
A nagy terhelést igénylő felhasználási módok nem jelentenek problémát a Synology XS/XS+ sorozatnak. Ez a sorozat KKV-knak és nagyvállalati felhasználóknak tervezett megoldásokat kínál, az egyes modellek pedig egyaránt elérhetők asztali- (DS) és rackbe szerelhető (RS) kivitelezésben is. Ez a sorozat jellemzően egyszerre több virtualizációs szolgáltatás párhuzamos futtatását is támogatja, továbbá az egyes modellek 10 vagy akár 25 GbE sebességű hálózati csatlakozással is rendelkeznek. Az erőteljes hardveres felszereltségből és megbízhatóságból adódóan remek választást jelentenek az Active Backup for Business-hez is. 

Méretezhető, nagyvállalati szintű tárolási megoldásokSA sorozat 
Az SA sorozat – például a SA3600 modell – első osztályú megoldást jelent a nagy tárolási igénnyel rendelkező alkalmazásokhoz az üzleti környezetekben kimagasló megbízhatóságának, rugalmas méretezhetőségének és nagy teljesítményének köszönhetően. A rugalmas bővíthetőségből adódóan egyes modellek akár 96x 3,5 hüvelykes vagy 180x 2,5 hüvelykes SAS/SATA-meghajtót is támogatnak. 

Tisztán flash alapú megoldásokFS sorozat 
A Synology FS sorozatot kifejezetten az I/O-igényes nagyvállalati alkalmazásokhoz fejlesztettük ki, amely megfelel a legalacsonyabb késleltetést igénylő követelményeknek is. A sokmagos processzorokkal, a gyors interfésszel és 24x 2,5 hüvelykes SAS/SATA SSD támogatásának lehetőségével felszerelt modellek – mint pl. FS6400 – az abszolút leggyorsabb tárolási megoldást jelentik a Synology teljes kínálatában. 

Válaszd ki az igényeidnek megfelelő NAS-modellt! 
Az ideális NAS-ok megtalálása nehéznek tűnhet, azonban Synology online asszisztense, a NAS-választó kiváló lehetőséget jelent a felhasználóknak a megfelelő modell kiválasztásában. A szolgáltatás egyszerű kérdések alapján határozza meg az ideális NAS-modelleket a választás kezdeti szakaszában. 

Legyen szó egyszerű adattárolásról és biztonsági mentések készítéséről, multimédiás tartalmak streameléséről, virtualizációról, csoportos együttműködésről, e-mail szerverek működtetéséről, felügyeleti rendszerek felvételeinek tárolásáról vagy éppen más I/O-intenzív alkalmazási módokról, a Synology kínálatában mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő NAS-rendszert! 

Ha szeretnél többet megtudni a Synology megoldásairól, kérjük, látogass el a Synology.com weboldalra.