A SYNOLOGY BEJELENTETTE AZ RT6600AX ROUTER MEGJELENÉSÉT

negator

2022. május 11., Tajpej, Tajvan – A Synology ma bejelentette a nagy sebességre és biztonságra fókuszáló RT6600ax routerének piacra dobását, amely a háztartások és irodák számára egyaránt gyors és biztonságos csatlakozást kínál. Az új Synology Router System (SRM) 1.31 rendszert támogató RT6600ax routert teljesen felvértezték a modern hálózati környezetek kihívásainak leküzdésére, beleértve a csatlakoztatott eszközök számának folyamatos növekedését, valamint ebből eredően a felhasználók védelmét is az egyre növekvő biztonsági fenyegetésekkel szemben. 

Teljesítményre és stabilitásra tervezve 
A Synology első WiFi 6 tanúsítvánnyal rendelkező routere, az RT6600ax megbízhatóbb WiFi-hálózatot biztosít a jobb adatkódolásnak, beamformingnak, ütemezésnek és jelszigetelésnek köszönhetően. A WAN vagy LAN telepítéshez konfigurálható 2,5 GbE port segítségével a felhasználók remekül kihasználhatják a több gigabites internetkapcsolatot, a nagy teljesítményű eszközöket (például NAS), illetve a nagy sebességű vezeték nélküli backhault. A gyors csatlakozási sebességről és a gyors működésről egy négymagos, 1,8 GHz-es processzor gondoskodik, ami még akkor is hatékony marad, ha egyszerre több eszköz csatlakozik és minden funkció engedélyezve van. 

A háromsávos technológia a Smart Connect megoldással együttműködve optimalizálja az eszközök elosztását, kiküszöbölve a szűk keresztmetszeteket az adatátvitel során. Az újonnan engedélyezett 5,9 GHz-es spektrummal való kompatibilitás feloldja a nem DFS-csatornákat 80 és 160 Hz-en a kombinált 6,6 Gb/s-os vezeték nélküli adatátvitel2 , az egyidejű kapcsolatok magasabb száma és gyorsabb VPN-szerverteljesítmény elérése érdekében. 
Szilárd hálózati alapok létrehozása 

Az RT6600ax működéséért az SRM 1.3, a Synology routerekhez készült intuitív operációs rendszerének legújabb verziója felel. A hálózatkezelési képességeket nagymértékben kibővítő fejlesztésekkel és hozzáadott funkciókkal az SRM 1.3 kielégíti a mai hálózati környezetekre jellemző, erősebb biztonságra és nagyobb rugalmasságra irányuló igényeket is. 

Akár öt különálló hálózat is létrehozható, amelyek mindegyikével akár három Wi-Fi SSID is leképezhető – ez a kialakítás nagymértékben megkönnyíti a biztonság megerősítését a többcélú hálózati környezetek kezelésekor.3 Az egyirányú tűzfalszabályok minden hálózathoz egymástól függetlenül konfigurálhatók, hogy korlátozzák a kevésbé biztonságos eszközökhöz vagy eszközökről (például IoT-berendezések) való kapcsolódást, miközben a 802.1q szabvány támogatása leegyszerűsíti a routerek meglévő hálózatba, AP-kba és mesh konfigurációkba történő integrációját.4 

Átfogó eszközök a jobb internetért 

A legújabb frissítés, az SRM számos webszűrési, forgalomszabályozási és távoli hozzáférési alkalmazását tesz elérhetővé a Synology routerek új generációja számára. 

Safe Access 
A felhasználónkénti profilok úgy is konfigurálhatók, hogy korlátozzák az online töltött időt, vagy blokkolják a böngészést az adott feltételek teljesülésekor. A megegyező profilokhoz rendelt eszközök ugyanazon internet-hozzáférési szabályokon fognak osztozni anélkül, hogy ismétlődő konfigurálást kellene végezni manuálisan. A felhasználókhoz nem tartozó eszközök esetében – amelyek továbbra is internethozzáférés-vezérlést és auditálást (pl. vendég vagy új eszközök) igényelnek – hálózat specifikus profilok is elérhetők. 

A szülői felügyeleti funkciók közé tartozik az internethasználati idő korlátozása (akár ütemezés, akár kvótaalapú rendszer szerint), webhelyek vagy meghatározott domainek teljes kategóriáinak engedélyezési/letiltási listákon keresztüli szűrése, valamint a nem megfelelő vagy illetlen keresési eredmények korlátozása biztonságos keresési lehetőségekkel a YouTube, a Google, a Bing és a DuckDuckGo esetében. A biztonságot tovább növeli az intelligens DNS- és IP-cím-felismerő adatbázis, illetve a Google Biztonságos Böngészés szolgáltatás támogatása révén az egész hálózatra kiterjedő fenyegetésblokkolás.

Forgalomvezérlés: 
A rendelkezésre álló sávszélesség egyszerűen elosztható a csatlakoztatott eszközök között, egyedi igények esetén egyetlen kliens vagy alkalmazás előnyben részesítésével. A valós idejű és korábbi adatok automatikusan vagy igény szerint generált forgalmi jelentésekkel támogatják a részletes auditálást, továbbá a jelentések könnyen megoszthatók CVS vagy HTML formátumban. 

VPN Plus 
A távolról dolgozók és a hibrid csapatok remekül kihasználhatják az SRM távoli kapcsolódáshoz tervezett eszközkészletét, hogy közvetlenül a böngészőjükből (WebVPN) elérjék a csak intranetes webhelyeket, hogy nagy teljesítményű kapcsolatokat létesítsenek egy dedikált klienssel különféle protokollokon keresztül (SSL VPN), hogy áthidaljanak több telephelyet az egyszerű erőforrás-megosztásért a különböző hálózatokon (Site-to-Site VPN) és végül, hogy lehetővé tegyék az RDP/VNC szabvánnyal kompatibilis eszközök távoli működtetését (Távoli asztal). 

Hatékonyabb mobilkezelés 
Az SRM-mobileszközökhöz tervezett DS-router kísérőalkalmazásának átdolgozása jobb hálózatkezelési élményt biztosít útközben is. A 2.0-ás verzió6 olyan funkciókat kínál, amelyeket korábban csak az SRM nyújtott az okostelefonokhoz, ilyen például az új vezeték nélküli hálózatok létrehozása, a webszűrés, a szülői felügyelet konfigurálása, a forgalomirányítási sémák beállítása és még sok más. 

Rendelkezésre állás 
Az RT6600ax már megvásárolható a Synology hivatalos partnereinek kínálatában.