A NETGEAR BEJELENTETTE A KKV-KNAK TERVEZETT TRI-BAND WIFI 6E HOZZÁFÉRÉSI PONTJÁT

negator

2022. március 18., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR, a kis- és nagyvállalkozások működését segítő hálózati termékek vezető gyártója bejelentette a legújabb KKV-knak tervezett, felhő menedzsmenttel rendelkező, üzleti szintű, tri-band WiFi 6E megoldását – az AXE7800 (WAX630E) vezeték nélküli hozzáférési pontot. A WiFi 6E támogatással a NETGEAR legújabb megoldása az egyik leghatékonyabb WiFi eszköznek számít az üzleti kategóriában.

A laptopok és mobiltelefonok WiFi sebessége jelentősen javult a WiFi 6 és 6E szabványok bevezetésével. Ez a tendencia és a hálózatra csatlakoztatott eszközök folyamatosan növekvő száma arra kényszerítette a KKV-kat, hogy frissítsék jelenlegi WiFi hálózataikat a jobb teljesítmény, a nagyobb hatótávolság és az az átviteli sebesség javítása érdekében. A WAX630E eleget tesz ezeknek az igényeknek a gazdag WiFi 6 funkciókészletével, amelyek közé tartozik a vezetékes és a vezeték nélküli mesh hálózatok, valamint a 6 GHz-es WiFi frekvencia támogatása is.

„Az internetszolgáltatók manapság multigigabites adatkapcsolatot kínálnak üzleti felhasználóknak. Ezzel egyidejűleg az olyan készülékek, mint a legújabb Samsung Galaxy, a Google Pixel okostelefonok és a vezető gyártók új számítógépei egyaránt támogatják a WiFi 6E szabványt. Ez a kombináció elengedhetetlenné teszi a vállalkozások számára, hogy megduplázzák WiFi hálózati rendszereik kapcsolati sebességét” – nyilatkozta Doug Cheung, a NETGEAR KKV WiFi termékcsaládjának igazgatója. „A WAX630E lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy akár 2,5-szeresére növeljék WiFi hálózatuk sebességét.”



A WAX630E tri-band mesh támogatással is rendelkezik, továbbá kihasználja a legújabb WiFi 6E technológiák előnyeit, beleértve a 160 MHz-es WiFi-csatornák, valamint az 5 és a 6 Ghz-es hálózati frekvenciák használatát és a kétirányú MU-MIMO-t. A WAX630E képes a hihetetlenül gyors, akár 7,8 Gbps átviteli sebesség elérésére, ami lehetővé teszi a torlódásmentes kapcsolat, valamint ultragyors fel- és letöltési sebesség biztosítását a csatlakozó kliensek számára.

A WAX630E támogatja a NETGEAR Insight vagy Insight Pro kezelőrendszereket, amelyek központi, távoli, valós idejű, felhőalapú menedzsmentet biztosítanak. Az Insight és az Insight Pro lehetővé teszi a vezetékes és vezeték nélküli backhaul architektúra kiépítését a leghatékonyabb telepítések megvalósításához, így az összes hozzáférési pont összepárosítható, ezzel egyetlen WiFi 6/6E mesh hálózatot létrehozva.

Az optimális teljesítmény érdekében a NETGEAR a WAX630E hozzáférési pontok mellé a legújabb Ultra60 PoE++ multigigabites Ethernet Plus Switch (MS108EUP) használatát javasolja.   

A WAX630E biztonsági tulajdonságai:

  • WPA3-támogatás a WiFi kapcsolat legmagasabb szintű biztonságáért;
  • Nyolc egyedi vezeték nélküli hálózat (SSID) támogatása eltérő hozzáférési engedélyekkel;
  • Több virtuális LAN támogatása a rendszergazdai, a dolgozói, a vendég és egyéb más hálózatok egyszerűbb szétválasztása érdekében;

A WAX630E legfőbb jellemzői:

  • 6 GHz-es WiFi — A WAX630E az új 6 GHz-es hálózati frekvencia segítségével nagyobb teljesítményt, alacsonyabb késleltetést és gyorsabb adatátvitelt biztosít.
  • Alacsony késleltetés — A 14 extra 80 MHz-es csatorna csökkenti a hálózati torlódás kialakulásának esélyét, ezzel csökkentve a késleltetést.
  • Akár 7,8 Gbps WiFi — Az összesített vezeték nélküli sebesség elérheti az akár 7,8 Gbps (0,6 + 4,8 + 2,4 Gbps) értéket.
  • 8 adatfolyamos tri-band WiFi — Nyolc WiFi adatfolyam (két 6 GHz-es, négy 5 GHz-es és két 2,4 GHz-es adatfolyam egyenlően elosztott sávszélességet kínál minden WiFi eszköz számára.
  • Multigigabites PoE — Egy 2,5 Gbps-os Ethernet portot tartalmaz PoE++ támogatással a nagyobb sebesség és az egyszerűbb áramellátás érdekében. Ezenfelül egy 1 Gbps sebességű Ethernet porttal is rendelkezik a további WiFi hozzáférési pontok csatlakoztatásának támogatásához. Ideális switch megoldások a WAX630E mellé: GSM4210P, MS510TXPP, MS510TXUP, MS108EUP
  • Egyszerű telepítés — Egyszerű konfigurálás és telepítés a NETGEAR Insight vagy a készülék felhasználóbarát grafikus felületén keresztül.
  • Távoli kezelés — Távoli felhőalapú felügyelet és kezelés a NETGEAR Insight segítségével. A hozzáférési pont mellé 1 éves ingyenes Insight előfizetés jár.
  • Jövőbiztos — Kompatibilis az összes új WiFi 6E készülékkel, valamint visszafelé kompatibilis a WiFi 6, WiFi 5 és a korábbi generációs eszközökkel.

Elérhetőség

A NETGEAR® Insight támogatással rendelkező WiFi 6E AXE7800 tri-band hozzáférési pont (WAX630E) már érhető el a NETGEAR.com oldalon.

WAX630 E-100NAS: 349,99 USD

WAX630EP-100NAS: 369,99 USD (hálózati adapterrel együtt)