MSI – A 12. GENERÁCIÓS INTEL LAPTOP PROCESSZOROK ELŐNYEI

negator

2022. február 21. – Az MSI januárban leleplezte a legújabb, 12. generációs processzorokkal felszerelt laptopjainak kínálatát. Az új laptopok az Intel legújabb hibrid architektúrájának köszönhetően teljesen eltérnek minden korábbi megoldástól. Az újdonságok legnagyobb előnye a magok számából ered, amely bármilyen korábbi megoldáshoz képes jelentősen megnövekedett. Ezek leginkább a multitasking alkalmazások tekintetében nyújtanak számtalan előnyt, így összességében nagyobb teljesítményt biztosítanak a fotó- és videószerkesztések, valamint a játékok során is. Az MSI új üzleti, gamer és alkotói laptopjai új szintre emelik a produktivitás és a teljesítmény fogalmát.

Nagyobb általános teljesítmény

A teljesítmény (P-core) és hatékony (E-core) magokat használó hibrid architektúra jelentős előrelépést jelent minden korábbi megoldáshoz képest. Korábban minden processzorban ugyanolyan magok kerültek integrálásra, amely egyfajta korlátot állított fel abban a tekintetben, hogy összesen hány mag fér el egy processzoron. A hibrid architektúrával bevezetett E-magok jelentősen kisebb helyet foglalnak el a processzoron, így nagyobb számban lehet őket alkalmazni.

Míg a P-magok esetében elérhető a Hyper-Threading technológia, valamint jelentősen nagyobb teljesítményt képesek nyújtani, addig az E-magok a háttérfolyamatok végrehajtásában jelentenek nagy segítséget.

A prémium MSI laptopokban is elérhető Intel Core i9-12900H 6 P-maggal és 8 E-maggal rendelkezik, így a Hyper Threading technológiának köszönhetően összesen 20 terhelhető szállal képes kiszolgálni a feladatokat a processzor.

Hatékony feladatütemezés

A 12. generációval egyidejűleg az Intel Thread Director technológia is bevezetésre került, amely az operációs rendszer segítségével képes eldönteni, hogy az adott feladatok végrehajtásához mely magok jelentik a legjobb választást. Ennek használata a Microsoft Windows 11 operációs rendszeréhez kötött, amely már előtelepítve megtalálható az új 12. generációs MSI laptopokon.

Elérhetőség

Az MSI új Intel processzorokkal felszerelt laptopjai várhatóan az első negyedév végén, 2022. tavaszán válnak elérhetővé a hazai viszonteladók kínálatában. Ha szeretnél többet megtudni az MSI legújabb laptopjairól, kérjük, látogass el az MSI.com oldalra.