VÉDD MEG HATÉKONYAN A SYNOLOGY RENDSZEREIDET!

negator

2022.01.18 – A munkahelyi stressz és a munkavállalók rendszertelensége megkönnyíti a kiberbűnözők számára a különböző rosszindulatú támadások végrehajtását. Az elmúlt évek során egyre inkább nőtt a célzott infrastrukturális, adathalász és másfajta átverésen alapuló támadások száma, amellyel egy vállalat dolgozóinak meg kell küzdeniük. Ezen tovább nehezít az otthoni munkavégzés is, így a vállalati IT szakembereknek különösen nehéz feladatnak bizonyul a különböző eszközök hatékony védelmének kidolgozása. Védd meg hatékonyan Synology készülékeidet és előzd meg a rosszindulatú támadásokat a legújabb biztonsági megoldásokkal!

Biztonságos bejelentkezés és adatvédelem

Az Active Insight legújabb frissítésével bevezetésre került Hyper Backup állapotának és a bejelentkezések részleteinek ellenőrzése. Továbbá a Secure SignIn is újabb modern hitelesítési funkciókkal bővült. Míg az Active Insight egy központi felületen gyűjti össze a teljesítménnyel, élettartammal, erőforráskezeléssel, valamint hibaüzenetekkel kapcsolatos üzeneteket, a Secure SignIn lehetővé teszi a kétlépcsős hitelesítés engedélyezését az olyan népszerű megoldásokkal, mint a Windows Hello vagy az Apple macOS TouchID, továbbá támogatást nyújt a különböző hardveres FIDO2/U2F kulcsoknak is. Ha ez nem volna elég, a biztonsági szolgáltatás a társított telefonokra értesítést küld a bejelentkezések tényleges jóváhagyásához.

A hardverek állapotának hatékony ellenőrzése

Ahhoz, hogy a Synology készülékedet aggodalmak nélkül használhasd, meg kell győződnöd arról, hogy azonnali értesítést kapsz a legfontosabb rendszereseményekkel és információkkal kapcsolatban. Az Active Insight nemcsak összegyűjti a kulcsfontosságú teljesítmény és használati adatokat, hanem figyelmeztet a potenciális hibákról is egy egyszerűen használható kezelőfelületen. Bármilyen probléma esetén szolgáltatás értesítést küld az adminisztrátoroknak, valamint bármilyen másik olyan felhasználónak, aki fel lett véve az Active Insight csoportok listájára. Mindemellett a megoldás lehetővé teszi az ütemezett jelentések készítését is, amely egy PDF fájlban sűríti össze a legfontosabb információkat.

Jelszóvédelem

A DSM 7.0 megjelenésével bevezetésre került a Secure SignIn, amely lehetővé teszi a kétlépcsős bejelentkezés engedélyezését, valamint a különböző, jelszó nélküli hitelesítési eljárások használatát is.

Bejelentkezési módszer Első lépés Második lépés
Kétlépcsős hitelesítés Jelszó Egyszer használatos jelszó (OTP)

Bejelentkezések jóváhagyása

Hardveres biztonsági kulcsok
Jelszómentes bejelentkezés Bejelentkezések jóváhagyása

Hardveres biztonsági kulcsok

USB Kulcs

Windows Hello

Apple Touch ID

Jelszó
nincs
Hagyományos hitelesítés Jelszó nincs





A Secure SignIn-nel biztosítható a rendszergazdai fiókok, valamint az olyan Synology alkalmazások védelme is, mint a Drive, az Office vagy éppen az Active Backup helyreállítási portál. A szolgáltatás a Google Play Áruházból és az Apple Store-ból is elérhető mobilalkalmazással engedélyezhető. Az adminisztrátorok ezenfelül beállíthatják az említett haladó bejelentkezési megoldások használatát akár mindenki, egy célcsoport vagy éppen adott személyek számára is.

Gyanús bejelentkezési kísérletek ellenőrzése

A DSM 7.0 megjelenése óta az Active Insight teljes Secure SignIn integrációval rendelkezik, így a rendszergazdák egyszerre több Synology készülék bejelentkezési aktivitását is megtekinthetik. Az áttekintés felületen olyan információk jelennek meg, mint a bejelentkezések száma, időpontja, valamint a sikertelen bejelentkezések adatai, beleértve a próbálkozások sűrűségét, időpontját, helymeghatározását, a használt készülékeket, valamint az IP-címeket is. Ezeket felügyelve a rendszer javaslatokat tesz a potenciálisan veszélyeztetett készülékek védelmének növelésével kapcsolatban. Az Active Insight emellett automatikus figyelmeztetéseket küld a sikertelen próbálkozásokról, részletezve bennük a helymeghatározást és a használt készülékeket, továbbá a szolgáltatás aktívan figyeli a gyanúsnak tűnő sikeres bejelentkezéseket.

Ellenőrizd a biztonsági mentéseket

Több eszköz egyszerre történő megfertőződése esetén – különösen zsarolóvírus támadásoknál – az adatvesztés esélye jelentősen megnő. Ez megelőzhető, amennyiben a felhasználók a 3-2-1 biztonsági mentési elvet betartják, valamint többverziós mentéseket készítenek. A távolról is vezérelhető, többverziós mentés konfigurálása jelenti a leghatékonyabb védekezési módszert az ilyesfajta támadásokkal szemben.

A Hyper Backup segítségével egyszerűen lehet mentéseket készíteni a legfontosabb adatokról egy másodlagos NAS rendszerre vagy a felhőbe. A Hyper Backup szintén ellenőrizhető az Active Insight felületéről, amely részletes betekintést nyújt az egyes Synology NAS készülékek mentéseivel kapcsolatban. A korábbi szolgáltatásokhoz hasonlóan ebben az esetben is beállíthatók az automatikus értesítések küldése, valamint jelentések készítése CSV vagy PDF formátumokban.

Ha szeretnél többet megtudni a Synology adatvédelmi megoldásairól, kérjük látogass el a Synology.com oldalra.