BEFEJEZŐDÖTT A STEELSERIES FELVÁSÁRLÁSA

negator

A SteelSeries, az esport-perifériák globálisan vezető márkája egyesíti erejét a GN-nel, az audiotechnológia globális vezetőjével

2022. január 18., Koppenhága, Chicago – 2021. október 6-án a GN bejelentette, hogy megállapodást kötött a SteelSeries-el, a prémium szoftveres gamer felszerelések globális úttörőjével a vállalat felvásárlásával kapcsolatban.

Minden szükséges feltétel teljesült, beleértve a vonatkozó hatósági engedélyeket, ezért a GN befejezte a SteelSeries csoport felvásárlását.

A SteelSeries a GN új növekedési motorja lesz, amely saját identitással, márkával és végrehajtási erejével fog működni, miközben kihasználja a GN Audio iparágvezetői képességeit és eredményeit a folyamatos növekedés és értékteremtés biztosítása érdekében. A GN és a SteelSeries alapvető technológiai kompetenciái nagyon jól kiegészítik és illeszkednek egymáshoz, miközben a várakozások szerint az együttműködés jelentős skálázási lehetőségeket és bevételi szinergiákat fog eredményezni, ha a SteelSeries-t kombinálják a GN kiterjedt globális disztribúciós hálózatával. Következésképpen, 2022 végére körülbelül 150 millió DKK összértékű éves működési szinergiák várhatók.

A tranzakció készpénz- és adósságmentes alapon 8 milliárd DKK vállalati értéket jelent. Az akvizíciót 100%-os készpénzfizetésből finanszírozzák, amelyet a meglévő készpénzegyenlegből biztosítanak, a 2021. november 17-én bejelentett 600 millió eurós, 0,875%-os kamatozású eurókötvény-kibocsátással, valamint egy áthidaló kölcsönnel, amelyet a GN más hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokkal helyettesít.

A 2022-re vonatkozó pénzügyi iránymutatást, beleértve a SteelSeries-t is, a 2021-es éves jelentés kapcsán közöljük.

A GN csoportról

A GN Group intelligens hallás-, hang- és videó-együttműködési megoldásai révén lehetővé teszi az emberek számára, hogy többet halljanak, többet tegyenek és többek legyenek. Az emberek által inspirálva és innovációs vezető szerepünk által vezérelve, technológiai szinergiákat használunk hallás- és audiorészlegeink között, hogy egyedi és egyre személyre szabottabb felhasználói élményt biztosítsunk termékeinkkel és megoldásainkkal.

150 évvel ezelőtt a GN-t valóban innovatív és globális gondolkodásmóddal alapították. Ma ezt az örökséget az emberi fül, a hang- és képfeldolgozás, a vezeték nélküli technológia, a miniatürizálás és a vezető technológiai partnerekkel való együttműködés világvezető szakértelmével tiszteljük. A GN megoldásait a ReSound, Beltone, Interton, Jabra, BlueParrott, SteelSeries és FalCom márkák forgalmazzák 100 országban. Az 1869-ben alapított GN Csoport 6500 embert foglalkoztat és a Nasdaq Copenhagen-ben (GN.CO) jegyzik. Látogassa meg GN.com honlapunkat és lépjen kapcsolatba velünk a LinkedIn, a Facebook és a Twitter oldalakon.

A SteelSeries-ről

A világszerte vezető szerepet betöltő SteelSeries a minőségre, az innovációra és a funkcionalitásra összpontosít a gaming és esport perifériák terén. A SteelSeries 2001-es alapítása óta folyamatosan új innovációkkal és technológiai újításokkal növeli a teljesítményt, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy jobb gamerek legyenek, hosszabb ideig edzenek és megfeleljenek a kihívásoknak. A SteelSeries a versenyképes gaming rendezvények és az esport úttörő támogatója, kapcsolatot teremt a játékosok között, elősegítve a közösség és a céltudatosság elérését. A SteelSeries-t professzionális és amatőr sportolókból álló csapata segíti minden egyes kiegészítő és a vállalat szoftveres ökoszisztémája, a Steelseries GG tervezésében és elkészítésében, továbbá ők jelentik a  vállalat hajtóerejét is. 2020-ban a SteelSeries felvásárolta a KontrolFreeket, a nagy teljesítményű kontroller-kiegészítők iparágának vezetőjét, valamint a Nahimicet, a játékokhoz tervezett 3D hangmegoldások vezetőjét. Ha szeretne többet megtudni a SteelSeries termékeiről és az esport támogatásokról, látogasson el oldalunkra:steelseries.com vagy írjon nekünk: @SteelSeries.