MEGJELENT A QNAP ÉS AZ ULINK ÁLTAL TERVEZETT DA DRIVE ANALYZER

negator

A szolgáltatás egy AI-alapú meghajtóhiba-előrejelző megoldás NAS rendszerekhez

2021. december 23., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási- és tárolási megoldások vezető innovátora, valamint partnere, az ULINK Technology Inc. (ULINK), a világ vezető IT-tárolási interfésztesztelési megoldások vezető szolgáltatója bejelentette a DA Drive Analyzer megjelenését. A felhőalapú mesterséges intelligencia kihasználásával ez a meghajtóhiba-előrejelző eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy proaktív lépéseket tegyenek a szerverleállás és az adatvesztés elleni védelem érdekében a meghajtók cseréje révén, mielőtt azok meghibásodnának.

A DA Drive Analyzer az ULINK felhőalapú mesterséges intelligencia portálján található statisztikákat használja fel. A DA Drive Analyzer meghajtóállapot előrejelzése a felhasználóktól származó meghajtók korábbi használati adatait és a gépi tanulást alkalmazza a korábbi viselkedések nyomon követésére, így képes megtalálni azokat a meghajtóhibát jelző eseményeket, amelyeket a hagyományos, S.M.A.R.T.-on alapuló diagnosztikai eszközök nem képesek jelezni. Felhasználói felülete könnyen kezelhető és intuitív, így a felhasználók a meghatározott meghajtóinformációk alapján tervezhetik a hibás meghajtók cseréjét.

„A mesterséges intelligencia egy új technológia, amely már számos valós problémát megoldott. Azzal, hogy ezt a technológiát alkalmazzuk a lemezhibák előrejelzésére, az ULINK aktívan és folyamatosan képes figyelemmel kísérni a meghajtókat, észlelni a problémákat és előre jelezni a hibákat, amelyekről értesítjük a végfelhasználókat az egyedi felhőalapú adatfeldolgozó rendszerünkön keresztül. Szerencsések vagyunk, hogy a QNAP-pal együttműködve létrehozhattuk ezt a szolgáltatást, és hisszük, hogy sokak hasznára fog majd válni.” – nyilatkozta Joseph Chen, az ULINK Technology vezérigazgatója.


„A tárolási megoldások vezető gyártójaként a QNAP pontosan tisztában van azzal, hogy a lehetséges szerverleállás aggodalomra ad okot a QNAP NAS-felhasználók számára, ennek pedig az egyik elsődleges oka a meghajtók hirtelen meghibásodása. Megtiszteltetés számunkra, hogy lehetőségünk van az ULINK-kel együttműködni a DA Drive Analyzer fejlesztésében, amely nagy segítséget nyújt a felhasználóknak, különösen azoknak a rendszergazdáknak, akiknek egyszerre több NAS készüléket kell kezelniük. Úgy gondoljuk, hogy a DA Drive Analyzer különösen hasznos lehet azoknak, akik fejlett katasztrófa-helyreállítási terveket szeretnének készíteni.” – nyilatkozta Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere.



Elérhetőség

A DA Drive Analyzer már letölthető a App Center-ből. A DA Drive Analyzer ingyenes próbaverzója elérhető azon felhasználók számára (2022. március 5-ig), akik 1 éves előfizetést vásárolnak.

Támogatott modellek

  • NAS: Minden QTS 5.0/QuTS hero h5.0 (vagy újabb) rendszert futtató QNAP NAS támogatott. A QNAP összes bővítőegysége (a TR sorozat kivételével) szintén támogatott. Felhívjuk figyelmed, hogy a DA Drive Analyzer folyamatos internetkapcsolatot igényel.
  • Meghajtók: A DA Drive Analyzer jelenleg nem támogatja a SAS és NVMe meghajtókat. Előfordulhat, hogy egyes SATA meghajtók nem támogatottak firmware vagy egyéb gyártói beállítások miatt. Kérjük, ellenőrizd az ULINK által kiadott modelltámogatási listáját, vagy használd az alkalmazáson belüli funkciót a támogatott meghajtómodellek ellenőrzéséhez a DA Drive Analyzer alkalmazás telepítését követően.

Tudj meg többet a DA Drive Analyzer-ről a https://www.qnap.com/go/software/da-drive-analyzer oldalon.

A QNAP megoldásaival kapcsolatos további információért, kérjük látogass el a www.qnap.com oldalra.