A TENDA BEMUTATTA A HG7 XPON WIFI ONT KÉSZÜLÉKET

negator

2021. október 20. – A Tenda, a költséghatékony vezetékes és a vezeték nélküli hálózati megoldások vezető gyártója bemutatta a nagy sebességű HG7 WiFi ONT készülékét, amely egyszerre képes ellátni a hálózati modemek és a WiFi routerek szerepét. A Tenda HG7 egy EPON és GPON támogatással rendelkező ONT (optikai hálózati) készülék, amely optikai/fiber internet csatlakoztatása esetén képes önmagát bekonfigurálni, így a telepítéséhez nincs szükség az internetszolgáltató segítségére.

Az Tenda HG7 modem támogatja a 802.11ac (WiFi 5) vezeték nélküli szabványt, továbbá akár 1167 Mbps összesített adatátviteli sebességre képes (2,4 GHz: 300 Mbps, 5 GHz: 867 Mbps), így kifejezetten a gyors internetkapcsolatot igénylő háztartások számára készült. Az ONT készülék emellett támogatja a beamforming+ és a jelerősítő technológiákat is, hogy jobb vezeték nélküli lefedettséget kínáljon a felhasználók számára.

Nagy lefedettségű WiFi kapcsolat

A két 5 dBi erősségű antennának és a 23 dBm-es RF jelforrásnak köszönhetően a HG7 ONT hatékonyabban képes a jel lefedettségének és sebességének beállítására, ezzel jobb lefedettséget biztosítva, mint az általános routerek.

VoIP és egyéb szolgáltatások támogatása

A HG7 támogatja a VoIP vonalas telefonos szolgáltatást, továbbá a beérkező IPTV jel továbbítására is képes. Az alul található optikai bemeneten és a VoIP telefonos csatlakozáson kívül az ONT készüléken két 1 Gbps sebességű Ethernet port is helyet kapott, így a készülék egyaránt csatlakoztatható személyi számítógépekhez, konzolokhoz, intelligens televíziókhoz vagy éppen IPTV lejátszókészülékekhez is.

Széleskörű kompatibilitás a legtöbb szolgáltatóval

A Tenda HG7 megfelel az ITU-T G.984 és a IEEE 802.3ah szabványnak, így széleskörű kompatibilitást biztosít a legtöbb optikai internetszolgáltatással.

Egyszerűen karbantartás

A HG7 hatékony kezelési lehetőségeket biztosít, beleértve a távoli módosítást, frissítést, újraindítást és hibaelhárítást, hogy megkönnyítse a szolgáltató számára az esetleges karbantartási műveleteket.

Elérhetőség

A Tenda HG7 várhatóan 2021 utolsó negyedévében válik elérhetővé.