A NETGEAR BEMUTATTA A VILÁG ELSŐ NÉGYSÁVOS WIFI 6E MESH RENDSZERÉT

negator

A NETGEAR tovább növeli a vezető szerepét a WiFi 6 egész otthont lefedő WiFi mesh rendszerek piacán, amelyek kompromisszummentes működés mellett a kategóriájuk legjobb teljesítményét, kapacitását és hatótávolságát biztosítják

2021. október 15., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), az emberek életét egyszerűsítő, díjnyertes, csatlakoztatott termékek vezető gyártója bemutatta az intelligens otthoni WiFi mesh rendszerek következő generációját. Az Orbi™ négysávos mesh WiFi 6E rendszer (RBKE960 sorozat) támogatja az új 6 GHz-es WiFi sávot, hogy gyorsabb internetsebességet és négysávos kapcsolati technológiát biztosítson több eszköz számára, kisebb interferencia és várakozási idő mellett. Az eddigi legerősebb Orbi támogatja a több Gigabites internetet és javítva a WiFi teljesítményt, miközben utat nyit az új eszközök kezelése és a jobb felhasználási élmény megteremtése előtt.

Az elmúlt év a határok szélére sodorta az otthoni hálózatokat. A járvány terjedésével szükségessé vált tevékenységek – beleértve az otthoni munkavégzést, a virtuális Zoom megbeszéléseket, a filmek streamelését, az online vásárlást, a testmozgást, az online játékokat és az ételrendelést – a jövőben is nagy szerepet fognak játszani. Ennek hatására az internetszolgáltatók 1–2 Gigabites kapcsolatoktól kezdve a 10 Gbps sebességű internetcsomagot vezettek be. A 6 GHz-es sáv a WiFi 6E szabvánnyal lehetővé teszi a zavartalan internetezést páratlan sebesség és minimális interferencia mellett.

Új WiFi, új Orbi

Az új Orbi négysávos WiFi 6E mesh rendszer a NETGEAR csúcsminőségű Orbi RBK853 megoldására épít, amelyet egy új, negyedik sávval bővít ki a 6 GHz-es adatkapcsolat engedélyezéséhez. Az új sáv lehetővé teszi a több gigabites WiFi kapcsolat biztosítását az okostelefonok és laptopok számára a meglévő 2,4 és 5 GHz-es sávokon tapasztalható interferencia nélkül.

A 2,4 és 5 GHz-es WiFi sávokon futó eszközök lefedettsége és teljesítménye akár 30 százalékkal javulhat az Orbi RBKE960 sorozattal a továbbfejlesztett WiFi rádió- és antenna kialakításának köszönhetően. A WiFi sebesség növelése érdekében a bemeneti internetkapcsolat támogatását is 10 Gigabitre emelték, ami a jelenlegi és a közeljövőben elérhető leggyorsabb internetsebességnek számít. A routeren és a szatelliteken további 2,5 Gbps Ethernet portok is találhatók, hogy támogassák az új, több Gigabites eszközöket.

Az iparág első négysávos WiFi 6E rendszereként az Orbi RBKE960 maximális átvitelt biztosít 16 WiFi adatfolyammal a rendelkezésre álló 2,4; 5 és 6 GHz-es sávokon. A korábbi megoldásokhoz hasonlóan az RBKE960 sorozat a NETGEAR dedikált WiFi 6 backhaul csatornáját használja a router és a szatellitek közötti adatcseréhez anélkül, hogy az befolyásolná a csatlakoztatott eszközök teljesítményét.

Az Orbi WiFi 6E 3-as csomag (RBKE963) villámgyors, faltól falig terjedő internet-hozzáférést biztosít akár 9000 négyzetméteres otthonok számára is, továbbá nagyobb méretű lakások esetén egyszerűen kibővíthető.

„A hálózatépítésben több mint 25 éve vezető szerepet betöltő NETGEAR elkötelezett amellett, hogy a kategóriájukban legjobb WiFi termékeket hozza létre, amelyek maximalizálják a legújabb WiFi technológia előnyeit. Ez a következő technológiai ugrás tökéletesen tükrözi a törekvéseinket.” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni termékeinek és szolgáltatásainak elnöke és vezető menedzsere. „Attól a pillanattól kezdve, hogy a 10 Gbps Ethernet porton keresztül a több Gigabites internet lép be a felhasználók otthonába, a négysávos architektúránknak, a 2,5 Gigabites LAN portoknak és a továbbfejlesztett 5 GHz-es teljesítménynek és a WiFi 6E támogatásnak köszönhetően ez a hálózati készülék kompromisszummentes élményt biztosít a felhasználók számára. Az új Orbi WiFi 6E mesh rendszerünk a legkiválóbb teljesítményt nyújtja nemcsak a mai, hanem a jövőbeli legigényesebb és -kifinomultabb intelligens otthonok számára egyaránt.”



Műszaki adatok:

  • Az iparág első négysávos WiFi rendszere – Támogatja a 2,4; 5 és 6 GHz-es sávokat a routerhez/szatellithez történő csatlakoztatásához és egy további dedikált, negyedik 5 GHz-es WiFi sávval is rendelkezik a router és a szatellitek közötti kapcsolat létrehozásához.
  • Támogatja a vadonatúj WiFi 6E 6 GHz-es sávot – A 6 GHz-es WiFi sáv több mint a kétszeresére növeli az 5 GHz-es sávszélességet, ezzel megoldva az 5 GHz-en fellépő interferenciával és torlódással kapcsolatos problémákat és elképesztő, több Gigabites WiFi sebességet biztosítva a csatlakoztatott WiFi 6E eszközök számára.
  • 16 WiFi adatfolyam – A legjobb sebesség, hatótávolság és teljesítmény biztosítása érdekében.
  • 10 Gbps Ethernet port – Jövőbiztos otthoni hálózat, akár 10 Gigabites internetsebesség támogatásához.
  • 2,5 Gbps Ethernet portok – Több Gigabites Ethernet port vezetékes csatlakozásához a hálózati adattárolók, a LAN gamer rendszerek, az otthoni médialejátszók vagy a router és a szatellitek összekötésének támogatásához.
  • Nagyobb rugalmasság az otthoni hálózat kezeléséhez négy különböző WiFi hálózat támogatásával – A fő hálózatra történő csatlakozáshoz minden készülékeden a legújabb WPA3 protokoll használhatod a biztonságos kapcsolat érdekében, továbbá IoT hálózatot hozhatsz létre az összes régi típusú és IoT készülékedhez, valamint akár 6 GHz-en működő WiFi hálózatot is létrehozhatsz a 6 GHz-et támogató eszközeid számára. Természetesen az új Orbi támogatja a vendéghálózatot is.
  • Orbi® alkalmazás – Könnyedén beállíthatod a WiFi rendszered, távolról kezelheted a hálózatot, szüneteltetheted az internetet bármely csatlakoztatott eszközön, továbbá akár nyomon is követheted az internetes adathasználatot az alkalmazás segítségével.

A legmodernebb biztonság és szolgáltatások

Az Orbi négysávos WiFi 6E mesh rendszer támogatja a legújabb biztonsági szabványt, a WiFi Protected Access 3-at (WPA3). A WPA következő generációja 128 bites titkosítással védi meg a hálózati jelszót.

Az új Orbi rendszer emellett négy különálló WiFi hálózatot is támogat. A 2,4; 5 és 6 GHz-es eszközökön alapértelmezett otthoni WPA3 mesh hálózaton és vendéghálózaton kívül a felhasználóknak lehetőségük van új 6E-képes eszközeiket egy exkluzív WiFi 6E hálózathoz csatlakoztatni, hogy a lehető legjobb sebességet és teljesítményt érhessék el a készülékeikkel. Továbbá támogatja egy IoT hálózat létrehozását is az olyan csatlakoztatott otthoni eszközök számára, amelyek csak a WPA2 szabványt támogatják. A négysávos Orbi WiFi 6E mindemellett ingyenes 30 napos NETGEAR Armor™ próbaidőt is biztosít, hogy megvédje a csatlakoztatott készülékeket az online fenyegetésekkel szemben.

Elérhetőség

Az Orbi díjnyertes dizájnja a routereket a világ legkifinomultabb otthonainak elegáns elemévé tette. Az Orbi négysávos mesh WiFi 6E rendszer RBKE963 (útválasztó és két szatellit) már előrendelhető az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a NETGEAR online áruházaiban (NETGEAR.com és NETGEAR.co.uk) és azokban a régiókban, ahol a WiFi 6E szabvány engedélyezésre került. A NETGEAR emellett bemutatta az Orbi WiFi 6E Black Edition-t is, amelyet a felhasználók korlátozott ideig vásárolhatnak meg a NETGEAR.com oldalon. A nagyobb lakások számára a WiFi 6E lefedettséget javítása érdekében a NETGEAR lehetővé teszi további szatellitek és csomagok megvásárlását is a NETGEAR.com oldalon.

Árazás: Orbi négysávos Mesh WiFi 6E rendszer

RBKE963: Router és 2 szatellit – 3-as csomag, 1 499,99 USD

RBKE963B: Orbi Black Edition Router és 2 szatellit – 3-as csomag, 1 499,99 USD

RBSE960: Kiegészítő szatellit, 599 USD