A TENDA, A VEZETÉKES ÉS A VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK VEZETŐ GYÁRTÓJA BEMUTATTA

negator

2021. augusztus 24. – A Tenda, a vezetékes és a vezeték nélküli hálózati megoldások vezető gyártója bemutatta a legújabb WiFi 6 mesh routereit, a Nova MX6 és a Nova EX6 modelleket. Az új megoldások a Tenda WiFi 6 kínálatát erősítik.

A Nova MX6/EX6 egész otthont lefedő mesh rendszerek támogatják a 802.11ax vezeték nélküli szabványt és maximum 1775 Mbps összesített adatátviteli teljesítményre képesek (2,4 GHz: 574 Mbps, 5 GHz: 1201 Mbps), így kifejezetten a nagy hálózati igényű, több emeletes háztartások számára készültek. Az új megoldások támogatják a MU-MIMO és az OFDMA technológiákat is, így hatékonyan képesek a vezeték nélküli sávszélesség elosztására egyszerre akár több eszközön is, a lehető legkevesebb késleltetés mellett. A WiFi 6 technológia lehetővé teszi, hogy akár még 4K felbontású videóanyagok streamelése mellett is zavartalan online játékélményben lehessen részed.

Nagyobb lefedettség

A négy független Skyworks vezeték nélküli jelerősítővel és a Beamforming technológiával az MX6/EX6 erősebb és stabilabb vezeték nélküli jelet biztosít, amely képes a falakon keresztül is átjutni, így lehetővé téve az akár 560 m2 területtel rendelkező házak hatékony lefedését.

1,5 GHz-es négymagos processzor

Az 1,5 GHz sebességű, négymagos Broadcom BCM6755 processzor hatékony hálózati terhelés alapú elosztást nyújt, így biztos lehetsz a gyors és stabil működésben.

Zökkenőmentes böngészési élmény az egész otthonodban

Az MX6/EX6 node-ok egyetlen közös hálózatként képesek működni a 802.11k/v protokoll támogatásnak és az AP steering technológiának köszönhetően, így bárhová is mész a lefedettségi körzeten belül, biztos lehetsz abban, hogy a készülékeid a legközelebbi WiFi egységhez fognak csatlakozni.

Akár 160 csatlakoztatott készüléket is támogat

A Nova MX6/EX6 a MU-MIMO és az OFDMA technológiákkal csökkenti a vezeték nélküli jel késleltetését és növeli a hatékonyságot, így akár egyszerre 160 csatlakoztatott készüléket is képes könnyedén kiszolgálni.

Gigabites Ethernet csatlakozás

Az egyes node-okon található 3 db 1 gigabites Ethernet csatlakozó támogatja az IP televízió szolgáltatásokat, az IP kamerákat és az általános adattovábbítást a számítógépek és okostelevíziók számára is.

WPA3 titkosítás

A Tenda WiFi 6 megoldásai támogatják a WPA3 titkosítási szabványt, amely jelentősen növeli a biztonságot a korábbi megoldásokhoz képest, ezzel megnehezítve illetéktelen személyek számára a hálózat feltörését.

Távoli vezérlés a mobilalkalmazás segítségével

A Tenda alkalmazás segítségével valós időben ellenőrizheted a routerre csatlakozó eszközök listáját, még akár akkor is, ha éppen nem tartózkodsz otthon.

Elérhetőség

A Tenda Nova MX6 és a Nova EX6 várhatóan 2021 harmadik negyedévében válik elérhetővé Európában.