AZ IP-COM VEZETÉK NÉLKÜLI MEGOLDÁSOK ELŐNYEI

negator

2021. július 15. – Az IP-COM – a Tenda nagyvállalati és kereskedelmi hálózati termékeiért felelős márkája -, az iparág vezető True Mesh technológiáját alkalmazza a vezeték nélküli hálózati termékeiben, így minden node egység képes teljesen vezeték nélkül csatlakozni egymáshoz, ezzel egy erőteljes mesh hálózatot létrehozva a különböző node-ok között. Ezenkívül az IP-COM termékei több különböző előnyt is kínálnak a hatékony hálózati környezetek kialakításához.

1**.Nincs szükség ipari felmérésre a közvetlen helyszíni telepítéshez**

Vezeték nélküli, nagy lefedettségű rendszer használatakor csak a vezeték nélküli node-okat kell telepíteni, a mérnökök pedig közvetlenül felszerelhetik a berendezéseket. Nincs szükség a hálózati kábel hosszának, valamint a kábelezés útvonalának meghatározására, ezzel időt és pénzt takarítva meg. Ha a lefedettség nem megfelelő, csak egy extra node telepítése szükséges közvetlenül oda, ahol gyenge a jel minősége.

Ezenkívül az IP-COM vezeték nélküli termékei támogatják a mennyezetre, a falra, az oszlopokra és az asztalokra történő telepítést is, így szinte bárhová könnyedén elhelyezhetők.

2. Vezeték nélküli és szabadon konfigurálható kialakítás

Az IP-COM vezeték nélküli megoldások a True Mesh technológiát alkalmazzák, így a vezérlőegység és a node-ok vezeték nélkül csatlakoznak egymáshoz. Ez nemcsak szükségtelenné teszi a hálózati kábelek használatát, hanem a hálózat telepítési idejét is képes – akár 90%-kal – csökkenteni.

Amikor a készülék be van kapcsolva, automatikusan felfedezi a lefedettségi területen található többi eszközt és külön beállítás nélkül automatikusan bekapcsolódik a hálózatba.

Továbbá a vezeték nélküli rendszer támogatja az optimális adatátviteli kapcsolat automatikus kiválasztását is.

3. Támogatja az alkalmazással történő távoli vezérlést és karbantartást

A vezeték nélküli rendszer egyszerűen konfigurálható, távolról kezelhető és ellenőrizhető az alkalmazáson keresztül, továbbá egységes felügyeleti felhőplatformot biztosít a projektek menedzsmentjének megkönnyítése érdekében.

4. Erőteljes és zavartalan roaming, nem észlelhető a node-ok közötti átkapcsolás

Az IP-COM vezeték nélküli rendszere egyaránt támogatja az aktív és passzív roaming módokat. Amikor a felhasználók készüléke a node-ok között vált, nincs szükség arra, hogy újból csatlakozzon a hálózathoz, mivel a vezeték nélküli hálózat automatikusan felismeri az eszközöket és automatikusan átvált a lehető legjobb jelet biztosító node-ra, hogy a felhasználóknak zavartalan böngészési élményben lehessen részük.

5. Kettős WAN átfedés, akár 95%-os sávszélesség-kihasználtság

Az EW9 akár 2 adatátviteli kapcsolatot, valamint a terheléselosztást is támogatja, a sávszélesség kihasználásának hatékonysága pedig elérheti az akár a 95%-ot is. Az intelligens multi-WAN üzemmódban a készülék támogatja a link backup funkciót, így ha az egyik hálózati vonal meghibásodik, az nem befolyásolja a hálózat normális működését.

Elérhetőség

A Tenda IP-COM EW9 mesh hálózati megoldás már világszerte elérhető.