A STEELSERIES ÉS A KONTROLFREEK KÖZÖSEN ÜNNEPLI A PRIDE-OT AZ LMBTQ GAMER KÖZÖSSÉG TÁMOGATÁSÁVAL

negator

Az SteelSeries és a KontrolFreek együttműködik a Trevor Project szervezettel, hogy felhívják a figyelmet az LMBTQ fiatalok öngyilkosság-megelőzésére és válságkezelésére

2021. június 30., Chicago – A gaming- és esport-perifériákban világelső SteelSeries és a KontrolFreek – a Performance Gaming Gear készítője – bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Trevor Project szervezettel, amely a világ legnagyobb öngyilkosság-megelőző és krízisintervenciós szervezete a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és kételkedő (LGBTQ) fiatalok számára, hogy szeretetteli és támogató üzeneteket küldjenek az LMBTQ játékosoknak, ezzel is megerősítve az LGBTQ játékosok közösségét.

Ebben a Pride-szezonban a SteelSeries és a KontrolFreek a játékközösséggel együtt ünnepli a Pride színeit, amely során különböző adományozási lehetőséggel, nyereményjátékokkal és egy hónapos érdekképviselet biztosításával – a közösségi médiában, a játékos közösségekben és a vállalat termékcsatornáin -, kívánják felhívni a figyelmet az inkluzivitásra, az elfogadásra és az egyenlőségre a játékokban.

A Trevor Project hivatalos partnereként és vállalati támogatójaként a SteelSeries a heti élő Twitch közvetítéseiből származó bevétel 100%-át felajánlja a Trevor Project-nek. Ezenkívül a KontrolFreek június végén a SteelSeries élő közvetítéseiből származó bevétel teljes összegével megegyező támogatást nyújt az online értékesítéseinek egy részéből. A rajongók támogatásának és szövetségeseik bemutatásának elősegítése érdekében a SteelSeries egy limitált kiadású, Pride témájú takarólemezt is létrehozott a díjnyertes Arctis fejhallgató sorozatához. Az eladások bevételének 100%-át a Trevor Project-nek ajánlják fel, hogy ezzel is segítsék a szervezet ingyenes, napi 24 órás krízis-tanácsadás biztosítását a küzdő LMBTQ fiatalok számára. A limitált kiadású takarólemezek 2,99 dollárért vásárolhatók meg steelseries.com oldalon.

Az érdekképviselet és a szövetség erősítése, valamint a közösség bevonása érdekében a SteelSeries és a KontrolFreek limitált kiadású, Pride-hoz kapcsolódó termékek gyűjteményét sorsolja ki a közösségi oldalakon és más digitális csatornákon keresztül, valamint digitális eszközöket tesz elérhetővé a rajongók számára, ezzel is bemutatva elkötelezettségüket és támogatásukat a diverzitás tekintetében. Ezenkívül a márkák lehetőséget kínálnak közösségeiknek, influencereiknek és rajongóiknak, hogy adományokkal segítsék a Trevor Projekt erőfeszítéseit.

A Trevor Project által végzett kutatás szerint több mint 1,8 millió, Egyesült Államokban élő LMBTQ fiatal fontolja komolyan az öngyilkosságot – és legalább egy LMBTQ fiatal (13–24) hajtja azt végre minden 45. másodpercben. Ezek megdöbbentő számok, de a Trevor Project kutatása azt is jelzi, hogy azoknál az LMBTQ fiataloknál, akik legalább egy LMBTQ-megerősítő csoporthoz csatlakoztak, 35%-kal csökkent az öngyilkossági kísérletek aránya az elmúlt évben.

A Trevor Project jelenleg több mint 700 digitális önkéntes válságtanácsadót foglalkoztat és havonta több új tanácsadói csoportot képez ki. A Trevor Project célja, hogy 2021-ben megháromszorozza a digitális önkéntes válságtanácsadóinak számát és tízszeresére növelje segítőinek számát, hogy jelentősen növelhesse az évente támogatott LMBTQ fiatalok arányát. Az LMBTQ fiatalok, akik kapcsolatba lépnek a Trevor Project-tel, mindig egy magasan képzett, a hét minden napján ingyen elérhető válságtanácsadóval tudnak beszélni.

Ha neked vagy ismerősödnek segítségre vagy támogatásra van szükségetek, a Trevor Project képzett válságtanácsadói a nap 24 órájában elérhetők az 1-866-488-7386 telefonszámon, chaten keresztül a https://www.thetrevorproject.org/get-help-now/ oldalon, vagy a START üzenet elküldésével a 678678 telefonszámra.

A SteelSeries Pride logójának és takarólemezének nagy felbontású képei itt tekinthetők meg: https://steelseries.box.com/v/For-Pride-2021