EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A QNAP ÉS A DATACORE

negator

A két vállalat együttesen költséghatékony helyszíni automatizált fájlátvitelt és archiválást biztosít az osztott hibrid felhőkörnyezetek számára

2021. június 22., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) bejelentette legújabb partnermegállapodását a DataCore-ral, hogy közösen egy olyan költséghatékony globális fájlrendszer tudjanak biztosítani, amely helyszíni automatizált fájlátvitelt és archiválást kínál az osztott hibrid felhőkörnyezettel rendelkező vállalkozásoknak az adatok központosított tárolásának megvalósításához. Az automatikus mesterséges intelligencia által vezérelt adat-rétegzéssel maximalizálható a tárolás hatékonysága és egyszerűbbé teszi a több helyszínen tárolt adatokhoz történő hozzáférést is.

Ahogy egyre több vállalat megy át digitális átalakuláson, egyre több adat keletkezik, amely jelentősen megnöveli a tárolási igényeket. A QNAP NAS-ok nagy kapacitású tárolási megoldást biztosítanak, amelyek támogatják az összes tárolótípust, beleértve a blokk- és fájlszintű tárolást, valamint az objektumtárolókat is. A felhasználók a vFilO-t virtualizációs rétegként futtathatják a QNAP QuTS hero operációs rendszerét használó TS-h2490FU, teljesen flash alapú NAS-án elsődleges szerverként a metaadatok és az aktív adatok tárolásához, valamint használhatják a megfizethetőbb TVS-h1688X NAS rendszert (S3 kompatibilis objektumtároló a QuObjects alkalmazással) másodlagos tárhelyként az inaktív adatok tárolására. A DataCore vFilO elsődleges NAS-ra történő telepítésével a rendszergazdák akár több millió fájlt is kezelhetnek, ha a metaadatok (például a fájlaktivitás) alapján házirendeket hoznak létre a másodlagos NAS-on az archiválandó adatok azonosítására, ezzel lehetővé téve az AI-alapú adatrétegzést. A szoftver által definiált tárolást (SDS) támogató DataCore vFilO segítségével a rendszergazdák akár negyven NAS egységet is könnyedén méretezhetnek, hogy szükség esetén rugalmasan tudják növelni a tárolókapacitásukat.

„A DataCore vFilO egy kiterjesztett globális fájlrendszert hoz létre az osztott helyszínek között, ezzel átfogó helyszíni és felhőalapú megosztási megoldást kínálva az NFS és SMB megosztásokhoz. Folyamatos terheléselosztást végez, továbbá megvédi a fájlokat és segíti a migrálásukat az aktív elsődleges és a másodlagos rétegek, például az S3 objektumtároló között. A felhasználók egyszerűen kihasználhatják a szoftver által definiált architektúrát a maximális rugalmasság érdekében azáltal, hogy összekeverik és összekapcsolják a kiválasztott tárhelyeket a költség-, a teljesítmény- és más egyedi igények alapján.” – nyilatkozta Joshua Lai, a DataCore műszaki menedzsere.


„Az adatok értéke idővel változik. Ezért a rendszergazdáknak olyan megoldásra van szükségük, amellyel betekintést nyerhetnek adataikba az egyszerű archiválás érdekében, miközben az adatokat továbbra is könnyen hozzáférhetővé teszik az osztott környezetekben.” – nyilatkozta Calvin Ma, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette – „A QNAP NAS-ok a DataCore vFilO segítségével egyszerűsítik a fájlok archiválását és rétegzését, továbbá csökkentik mind a tárolási, mind a kezelési költségeket, miközben növelik az adatok hozzáférhetőségét.”