A NETGEAR BEMUTATTA A LEGÚJABB OTTHONI FELHASZNÁLÓKNAK ÉS KISVÁLLALKOZÁSOKNAK KÉSZÍTETT WIFI 6 AP-JAIT

negator

2021. április 27., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a kis- és nagy méretű vállalkozásoknak szánt hálózati termékek vezető gyártója bejelentette a WAX214 és WAX218 falra vagy mennyezetre szerelhető WiFi 6 hozzáférési pontok megjelenését, ezzel kibővítve a Business Essentials termékcsaládot, amely erőteljes, könnyen telepíthető és megfizethető üzleti hálózati termékeket tartalmaz. A nagy teljesítmény és a kibővített lefedettség, valamint a kisvállalkozások számára megfelelő árral történő kombinálásával ezek a vezeték nélküli hozzáférési pontok jelentik a NETGEAR legjobb ár-érték arányú WiFi termékeit.

Az új Business Essentials termékcsalád legújabb tagjaiként a WAX214 és a WAX218 egyaránt költséghatékony megoldást kínál az otthoni munkát végző szakemberek, a mikrovállalkozások és a kiskereskedelmek tulajdonosainak az általános vezeték nélküli hálózati kihívások teljesítéséhez. A WAX214 és WAX218 fejlett technológiájának köszönhetően az olyan problémák, mint az instabil kapcsolat, a sávszélesség túlterheltség, a hálózat megszakadása, a komplex telepítés és a biztonság hiánya egyszerre megoldódnak. Ezek a WiFi hozzáférési pontok biztosítják azt, amire a kisvállalkozások tulajdonosainak és dolgozó szakembereknek a legnagyobb szükségük van az otthoni munkavégzésük teljesítményének és megbízhatóságának javításához.

Jobb lefedettség és fokozott biztonság

Legyen szó otthoni, vagy munkahelyi környezetről, a legjobb lefedettség elérése kulcsfontosságú tényezőnek számít. A szakemberek és a diákok otthoni munkavégzésével és tanulásával a WiFi hálózatok teljesítményével kapcsolatos biztonsági követelmények ugrásszerűen megnőttek.  A WAX214 és a WAX218 kihasználja a legújabb WiFi 6 szabványt, hogy nagyobb lefedettséget nyújtson, mint a korábbi generációs WiFi technológiák. Ez a fejlesztés jelentősen csökkenti a holtzónákat, hogy produktívabb és kevésbé frusztráló vezeték nélküli hálózati élményt teremtsenek.

A WAX214 és WAX218 lehetővé teszi akár négy különálló vezeték nélküli alhálózat létrehozását dedikált hálózati azonosítókkal (SSID), ezzel egyszerre fokozva a teljesítményt és a kapcsolatok biztonságát. A készülékek segítségével a kisvállalkozások tulajdonosai vagy a dolgozó szakemberek elkülöníthetik az üzleti/munkahelyi hálózat forgalmát a az otthonról tanuló gyermekeik adatforgalmától, valamint a hagyományos otthoni hálózati forgalomtól.  Ezenkívül az új hozzáférési pontok támogatják a WPA3 hitelesítést és titkosítást a legmagasabb szintű WiFi kapcsolat biztonsága érdekében, továbbá támogatják a DHCP NAT szervert is a fokozott tűzfalbiztonság érdekében.

„Az új WAX214, WAX218 és a NETGEAR Business Essentials termékcsaládja lehetővé teszi, hogy a kisvállalkozások és a szakemberek megbízható, nagy teljesítményű, rendkívül biztonságos és könnyen kezelhető WiFi hálózatokat telepítsenek a munkahelyi és az otthoni környezeteikben alacsony kiadások mellett.” – nyilatkozta Patrick Lo, a NETGEAR elnök-vezérigazgatója.

Nagyobb teljesítmény

Napjainkban egyre több eszköz igényel internetkapcsolatot. Felügyeleti kamerák, intelligens világítás, televíziók, audio/videó berendezések, digitális aláíró készülékek, IoT készülékek és egyéb mindennapos eszközök versenyeznek a számítógépekkel, nyomtatókkal és telefonokkal a hálózati hozzáférésért. A WiFi 6 40%-kal nagyobb sebességet nyújt, és négyszer több eszközt támogat egyidejűleg, mint egy WiFi 5 készülék. A gyorsabb kombinált átviteli sebesség (akár 3,6 Gbps a WAX218-on) a 2,4 Ghz-es és az 5 GHz-es frekvencián is egyaránt növeli a WiFi hálózat teljesítményét. Ezenkívül a WAX218 2,5 Gbps Ethernet portja lehetővé teszi, hogy egy WAX218 hozzáférési pontokból kiépített hálózatban a készülékek nagyobb sebességgel kommunikáljanak egymással, ezzel tovább javítva a WiFi hálózat teljesítményét és átviteli sebességét.

Egyszerű telepítés

Az új WAX214 és WAX218 hozzáférési pontokat úgy tervezték, hogy minden eddiginél egyszerűbben lehessen azokat telepíteni.  Az intuitív, webes kezelőfelület lépésről lépésre segít a hálózat gyors és egyszerű beállításában.  A kompakt méretükből adódóan pedig a WAX214 és a WAX218 is egyaránt könnyedén felszerelhető a falakra, a plafonra, vagy akár az asztalok tetején is el lehet mindkét eszközt helyezni. A letisztult kialakításuknak köszönhetően pedig könnyedén illeszkedik az otthoni és az üzleti környezetekbe egyaránt.

Tedd jövőbiztossá hálózatod

Az új WiFi 6 egyaránt elérhető az 5 GHz-es és a 2,4 GHz-es hálózati frekvenciákon is, hogy jövőbiztos hálózati környezetet teremtsen. Továbbá a WAX214 és a WAX218 is kompatibilis a WiFi 5 szabványt használó eszközökkel.

További jellemzők

Mindkét modell támogatja az Ethernet alapú áramellátást (PoE), így egyetlen kábel segítségével megoldható az adatátvitel és az energiaellátás biztosítása. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a telepítést, továbbá nagyobb rugalmasságot kínál elhelyezés tekintetében is, hiszen a használatukhoz nincs szükség elektromos hálózati aljzatra. Azoknak a felhasználóknak, akik nem szeretnék kihasználni a PoE képességek előnyeit, lehetőségük van külön tápcsatlakozással rendelkező adapter vásárlására is.

Terméktámogatás, amikor szükséged van rá

Az új WAX214 és a WAX218 az iparágban vezető 3 éves korlátozott hardvergaranciával és 90 napos ingyenes telefon- és online chat támogatással rendelkezik, így akkor kérhetsz segítséget, amikor csak szükséged lehet rá.

Elérhetőség

A WAX214 WiFi 6 hozzáférési pont már egyaránt elérhető Európában 119,99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

A WAX218 WiFi 6 hozzáférési pont már egyaránt elérhető Európában 229,99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Ha többet szeretnél megtudni a NETGEAR következő generációs vezeték nélküli termékeiről, kérjük, látogass el a NETGEAR.com/business/wifi6 webhelyre.