DATALOCKER DL4 FE TITKOSÍTOTT KÜLSŐ ADATTÁROLÓ

negator

FIPS 140-2 3-as szintű titkosított meghajtók hatékony távmenedzsmenttel

2021. 03. 29., Budapest, Magyarország – A DataLocker, Inc., a titkosítási megoldások vezető szolgáltatója a mai napon bejelentette a DL4 FE külső adattárolót, amely a felhasználói körökben már ismert DL3 továbbfejlesztett verziója.

A DL4 FE egy FIPS 140-2 3. szintű tanúsítvánnyal rendelkező külső adattároló, amely erőteljes, AES 256 bites titkosítási rendszer köré épül. Továbbá a központi menedzselhetőség révén még fejlettebb, intelligens biztonsági megoldásokkal növelhető a rajta tárolt adatok biztonsága.

A DL4 FE megfelel a TAA-szabványnak is, valamint óriási, 15.3TB kapacitással is elérhető. A DataLocker termékéhez elérhető a Simply Secure™ megoldás is, valamint 3 év, teljeskörű garancia vonatkozik rá.

Az eszköz újdonságai
Míg elődje a DL3 még csak monokróm kijelzővel rendelkezett, a DL4 FE már színes, valamint az alfanumerikus karakterek helyét folyamatosan változtató kijelzőt kapott, így az ujjlenyomatok elhelyezkedése alapján sem állapíthatóak meg a lehetséges karakterek. Tokozásában még masszívabb, leejtésnek és ütődéseknek ellenállóbb lett. Csatlakozásban is fejlődött, az USB-C porton keresztül még magasabb adatátviteli sebességre képes.

Természetesen használható önmagában is, azonban központi menedzselhetősége teszi igazán az iparág vezető megoldásává, melyben számos haditechnikai-, repülési- és fejlesztési cég mellett bankok is megbíznak.
A SafeConsole®-on keresztül válik elérhetővé ez a funkció, mely esetében az adminisztrátor akár távolról megsemmisítheti az eszközt, vagy lezárhatja azt.
A SilentKill™-funkciót fenyegetés, zsarolás és egyéb erőszakos cselekmények esetére fejlesztették. Az eszköz átadásának kikényszerítése esetén, lehetőségünk van egy speciális kódot megadni, ekkor az teljesen megsemmisíti a rajta tárolt titkos adatokat.

A használatához nincs szükség szoftver telepítésére a kliens gépen. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a DL4 FE gyakorlatilag egy, közvetlenül a dobozból kivett, mindenfajta telepítés és beállítás nélkül használható adattárolóként üzemel.

Egyes haditechnikai felhasználásra szánt verziók képesek önmaguk fizikális megsemmisítésére is (ezek vásárlásához speciális minősítésre van szükség – kereskedelmi forgalomban nem érhetőek el).

A SafeConsole® nemcsak hálózati lokalizációs diszkriminációt és ZoneBuilder alapú GPS-lokalizálást biztosít, hanem ehhez teljes menedzsmenttel is rendelkezik. Távolról irányíthatjuk és lezárhatjuk az eszközöket, az adminisztrátorok pedig törölhetik vagy újraírhatják a felhasználói jelszót, megnézhetik az eszköz „útvonalát”, valamint annak összes szoftveres és fizikai változására ráláthatnak valós időben. És természetesen megsemmisíthetik azt.

A DL4 FE továbbá beépített Anti-malware védelemmel is rendelkezik, így még mielőtt eljutna az adat az SSD-re vagy HDD-re, még azelőtt megsemmisíti azt, és lehetetlenné teszi az írási folyamatot. Ezzel nagyfokú biztonságot kínálva az adathalász és egyéb kártékony kódok ellen.

A termékeket az Egyesült Államokban hadiipari cégek, a kormányzat, ügyvédi irodák, valamint a gyógyszeripar és még számos egyéb ágazat használja.