TENDA POWERLINE ADAPTEREK – KIVÁLÓ VEZETÉKES INTERNETKAPCSOLAT OTTHONOD BÁRMELYIK PONTJÁN

negator

2021. március 19. – A WiFi adatkapcsolat manapság elengedhetetlennek számít az otthonokban és az irodákban egyaránt.  Azonban rengeteg felhasználó tapasztalhatta már azt, hogy a WiFi lefedettsége vagy a sebessége nem az elvárásnak megfelelően működött. Ilyen esetekben az Ethernet kábelek használata jelenthet megoldást a problémára, azonban sok esetben azok elvezetése nehézséget okozhat.

A Powerline adapterek amellett, hogy alternatívát kínálnak az Ethernet kábelek falakon belüli elvezetésére, az instabil WiFi kapcsolatra is kiváló megoldást kínálnak.

A Powerline adapterek az elektromos hálózati aljzatot képesek átalakítani úgy, hogy az alkalmas legyen az internetkapcsolat továbbítására. Ennek következtében az Ethernet kábelek kiváló alternatívát kínálják, amelyeket körülményes lehet utólagosan elvezetni, legyen szó akár falakon belüli, vagy kívüli elhelyezésről. A Powerline adapterek az otthoni elektromos vezetékeket használják a hálózati kapcsolat szobák közötti továbbítására.

A Powerline adapterek kifejezetten előnyös megoldást jelenthetnek mindenkinek, akik az internetes hálózatuk lefedettségét szeretnék egyszerűen bővíteni, emellett gyorsabb kapcsolatot nyújtanak, mint a vezeték nélküli hálózatok. Az adapterek különösen hatékonyak lehetnek nagyobb helyiségekben vagy régi épületekben, ahol vastag falak és anyagok, például beton, fém vagy egyéb akadályok miatt a WiFi hálózat esetén interferencia léphet fel. A Powerline adapterek segítségével továbbá WiFi csatlakozási pontokat is létre lehet hozni, ezzel egyszerű lehetőséget nyújtva a WiFi hálózat kiterjesztésére olyan helyiségekben is, ahol korábban csak gyenge térerő volt elérhető.

A Powerline adapter beállítása:

Mivel az Ethernet kábelek megfelelő elvezetése időigényes lehet, a Powerline adapterek használatával időt és energiát lehet megtakarítani, hiszen mindössze pár perc alatt telepíthetők. A kapcsolat létrehozásához szükséges egy fő router, Ethernet kábelek és legalább két Powerline adapter megléte – egy adaptert közvetlenül a routerhez kell csatlakoztatni, a másikat pedig a céleszközhöz. Csak helyezd el az első adaptert a routerhez közeli hálózati aljzatba és kösd össze a két készüléket egy Ethernet kábel segítségével. Csatlakoztasd a másik Powerline adaptert egy másik szobába és kapcsold össze a céleszközzel egy Ethernet kábel segítségével. A két adapter a párosítást követően a szobák között futó elektromos vezetékeket fogja használni a jel továbbítására, így létrehozva egy olyan kapcsolatot, amelyre alapvetően egy közönséges router nem lenne képes.

Napjainkban a folyamatos internetkapcsolatot igénylő eszközeink száma rohamosan növekszik. Bár ezek az eszközök általánossággal egyre jobb teljesítményre képesek, stabil internetkapcsolatra van szükségük. A digitális médiafájlok elérése az otthoni hálózaton keresztül hagyományos vezetékes Ethernet kapcsolat mellett sokszor bonyolult lehet. A Tenda Powerline adapterjei segítségével azonban a lakásod bármelyik pontjában zavartalanul böngészhetsz az interneten.

Tudj meg többet a Tenda Powerline adapterjeiről:

https://www.tendacn.com/uk/product/forhome-5.html