A NETGEAR BŐVÍTETTE A PROFESSZIONÁLIS AV ALKALMAZÁSOKHOZ TERVEZETT SWITCH SOROZATÁT

negator

A beépített AV funkcionalitás, az új felhasználói felület és a nagy PoE teljesítmény kombinációja megkönnyíti a szakemberek számára az AV hálózatok kiépítését és üzemeltetését

2021. március 18., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a kis és nagy méretű vállalkozásokat segítő hálózati termékek vezető gyártója bejelentette az IP switch sorozatának bővítését, amelyeket az egyre növekvő audio- és videofájlok IP alapú továbbítására (AV-over-IP) terveztek. A bemutatott terméksorozat ötvözi az évek óta tartó hálózati ismereteket a professzionális AV piac szakértőinek legjobb gyakorlataival.

A NETGEAR az AV specifikus konfigurációival vezeti az iparágat, az előre beállított konfigurációs értékek pedig drámai módon leegyszerűsítik az AV hálózatok kiépítését. A NETGEAR® IGMP Plus™ funkcionalitás, valamint az új Auto-LAG és Auto-Trunk funkciók lehetővé teszik a Pro AV telepítők számára, hogy több M4250 switch-cset zökkenőmentesen összekapcsolhassanak anélkül, hogy veszélyeztetnék a hang- és videojel minőségét és integritását. Az összetett konfigurációs feladatok eltávolítása lehetővé teszi a hálózati operátorok számára, hogy az AV telepítés további egyéb fontos szempontjaira összpontosíthassanak, ezzel időt és pénzt takarítva meg.

„A NETGEAR mindig is úttörő szerepet játszott az olyan IP switch-csek létrehozásában, amelyek megfelelnek a Pro AV ipar igényeinek, a tervezésük során pedig szorosan együttműködtek több professzionális audiovizuális hálózati operátorral, hogy jobban megértsék az AV telepítések esetén felmerülő egyedi kihívásokat.” – nyilatkozta Patrick Lo, a NETGEAR elnök-vezérigazgatója. „Az azonnal használható AV képességek, az elérhető AV konfigurációs beállítások, a felhasználóbarát kezelőfelület és a nagy PoE teljesítmény teszi a NETGEAR AV termékcsaládját az iparág legátfogóbb hálózati megoldásává az AV-over-IP piacon.”



A Pro AV telepítőknek nem kell veszélyeztetniük az AV hálózatuk használhatóságát az olyan komplex switch beállításokkal és parancsokkal, amelyek informatikai hálózatokhoz lettek tervezve, nem pedig az audio- és videójel továbbítására. Az M4250 switch új interfésze az általános AV vezérlőket felhasználók által választható profilokkal egyesít, így pillanatok alatt meggyőződhetnek arról, hogy a beállítások helyesek az adott audio vagy video alkalmazásokhoz.

Az M4250-et úgy tervezték, hogy könnyedén integrálhatók legyenek a hagyományos állványra szerelt AV berendezésekkel.  A keskeny, fekete burkolattal rendelkező megoldás az előlapon USB portokkal és állapotjelzőkkel is rendelkezik, így a telepítés során a rendszerintegrátorok könnyedén, elrendezhetik az ethernet kábeleket és a tápkábeleket anélkül, hogy azok az útban lennének.  Az M4250 switch-cseket továbbá akár AV rack-ba is be lehet szerelni. A rögzítéshez emellett egyéb más lehetőségek is rendelkezésre állnak, mint például a VESA rögzítőállványok használata. Az M4250 sorozat mindezek mellett univerzális menetes furatokkal is el lett látva.

Az M4250 switch-csek képesek ugyan azokra a népszerű AV funkciók végrehajtására, mint a népszerű M4300 és M4500 sorozatok, amelyek az iparág legnépszerűbb készülékeinek számítanak. A Pro AV operátorok emellett hozzáférhetnek a NETGEAR Pro AV Engineering Services csapatának ingyenes tervezési szolgáltatásaihoz is, jelentősen leegyszerűsítve ezzel a telepítést.

Elérhetőség:
Az új NETGEAR AV Line M4250 sorozatú switch-csek már elérhetők az amerikai, ázsiai és európai piacokon.