NÖVELD A VEZETÉK NÉLKÜLI LEFEDETTSÉGET A TENDA WIFI JELERŐSÍTŐIVEL

negator

2021. február 23. –  A modern társadalomban jelentősen megnőtt a WiFi adatkapcsolat szerepe, azonban annak minőségét rengeteg külső tényező befolyásolhatja. Manapság már elvárás a megbízható WiFi lefedettség, amely akkor is képes működni, ha egyszerre több eszköz csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra.

Az egyik legjobb megoldást a vezeték nélküli jel lefedettségének növelésére a WiFi jelerősítők kínálják. A WiFi jelerősítők olyan költséghatékony eszközök, amelyek az áramforráshoz történő csatlakozást és az egyszerű beállítást követően hatékonyan javítják a vezeték nélküli böngészési élményt.  Ezek az eszközök képesek a fő router jelerősségét felerősíteni egy újabb hozzáférési pont biztosításával, így kiküszöbölve a lakásban található holtzónákat. A legjobb teljesítmény és a hatékony működés érdekében érdemes a jelerősítő készülékeket a router és a csatlakozott eszközök közé helyezni, azonban figyelni kell arra, hogy ez lehetőleg a router hatótávolságán belül legyen.

Nagy területű lakások esetén érdemes a fő routert központi helyre tenni, ahol nincsenek a közelben fémtárgyak, ugyanis azok megzavarják az elektromágneses hullámok terjedését. Emellett a szobák közötti vastag falak szintén negatív hatást gyakorolnak a jel hatékony terjedésére. Továbbá a routerekhez hasonlóan a mikrohullámú sütők is a 2,4 Ghz-es frekvenciát használják, így a két eszköz egyszerre történő működtetése akár meg is szakíthatja az internetkapcsolat vezeték nélküli továbbítását.

A Tenda A9 és az A18 kiváló megoldást kínálnak a lefedettség növelésére. Amellett, hogy költséghatékonyak, rendkívül egyszerűen konfigurálhatók. A kompakt kialakítású, közvetlen áramforráshoz történő csatlakozásuknak köszönhetően helytakarékos megoldást kínálnak. A két készülék intelligens világítással is rendelkezik, amelyek segítenek a hatékony elhelyezésben.

Az A9 egy univerzális jelerősítő, amely bármilyen márkájú routerrel képes együttműködni és akár 300 Mbps sebességet is képes biztosítani.  A két 3 dBi erősségű antennájával pedig még akár olyan helyekre is képes továbbítani a WiFi jelet, amely korábban holtpontnak számított.  Az A9 egygombos párosító és a router WPS gombjainak egyidejű megnyomásával pedig azonnal képes megtalálni a fő routert és automatikusan elvégzi a beállításokat.

Az A18 egy AC1200 kétsávos megoldás, amely egyaránt támogatja a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es adatfolyamokat, továbbá automatikusan képes a csatlakozás szempontjából a legjobb csatornák kiválasztására, hogy erősebb és megbízhatóbb WiFi jelet biztosítson. Elegáns és kompakt kivitelezéssel, valamint Ethernet porttal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a vezetékes eszközök, például okostelevíziók, konzolok, vagy számítógépek egyszerű csatlakoztatását is.

Tudj meg többet a Tenda WiFi jelerősítőiről:

https://www.tendacn.com/en/product/forhome-37.html