MEGJELENT A QTS 4.5.2 RENDSZERFRISSÍTÉS, VALAMINT A QNAP BEMUTATTA A 100 GBE HÁLÓZATI ADAPTERT

negator

Növeli az SNMP képességeket és támogatást nyújt az SR-IOV-nek, az Intel QAT-nek

2021. február 18., Tajpej, Tajvan A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) hivatalosan is kiadta a QTS 4.5.2-t, a QNAP NAS-ok operációs rendszerének legújabb frissítését. A QTS 4.5.2 legfontosabb jellemzői közé tartozik az SNMP továbbfejlesztése a hálózati eszközök felügyeletéhez, valamint a Single Root I/O Virtualization (SR-IOV) és az Intel® QuickAssist Technology (Intel® QAT) virtuális gépekhez (VM) történő alkalmazhatóságának támogatása. A QNAP emellett bemutatta az ultragyors, 100 GbE sebességű hálózati bővítőkártyáját is. A virtualizáció, a hálózatépítés és a menedzsmentfunkciók átfogó fejlesztéseivel a QNAP NAS-ok segítik a vállalkozásokat és a szervezeteket a legjobb teljesítmény elérésében, hogy megfeleljenek a különböző felmerülő informatikai kihívásoknak.

A QTS 4.5.2 legújabb funkciói

SR-IOV hálózati virtualizáció
Egy SR-IOV-kompatibilis PCIe SmartNIC kártya NAS-ba történő telepítésével a fizikai hálózati kártyád általad meghatározott sávszélességet közvetlenül a virtuális gépekhez társíthatod. Azzal, hogy a forgalom megkerüli a Hypervisor vSwitch-cset, tovább fokozza az I/O teljesítményt és 20%-kal javítja a hálózati hatékonyságot, ezzel megbízható virtuális géphasználatot és alacsonyabb CPU terhelést nyújtva.

Intel® QAT hardveres gyorsítás
Az Intel® QAT olyan hardveres gyorsítást biztosít, amely kevésbé megterhelő számításigényes tömörítést eredményez, továbbá javítja az IPSec/SSL titkosítási teljesítményt, és támogatja az SR-IOV-t a jobb I/O átviteli sebesség elérése érdekében. Mindezek mellett az optimális teljesítmény eléréséhez az említett funkciókat a NAS teljes mértékben át tudja ruházni a virtuális gépekre.

QXG-100G2SF-E810 kétportos 100 GbE hálózati bővítőkártya (hamarosan elérhető)

A QXG-100G2SF-E810 az E810 Intel® Ethernet vezérlőt használja, támogatja a PCIe 4.0-t, és akár 100 Gbps sebességű sávszélességet biztosít a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez. Egyaránt támogatja a Windows® és Linux® szervereket/munkaállomásokat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a rendszeralkalmazások és szolgáltatások szélesebb körében tudják elérni az optimális üzleti teljesítményt. A nagyobb sávszélesség és a kevesebb összeköttetés használata együttesen csökkentik az extra kábelek szükségleteit és az üzemeltetési költségeket is.

További információ a QTS 4.5.2-ről: https://www.qnap.com/go/qts/4.5.2.
A QTS 4.5.2 már elérhető a Download Center-ből.
A specifikációk előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.