MSI: HOGYAN VÁLASZD KI A MEGFELELŐ RTX30 SOROZATÚ LAPTOPOD

negator

2021. február 12. – A közelmúltban számos laptopmárka jelentette be az NVIDIA RTX 30 Ampere grafikus megoldásokkal felszerelt laptopjait. Azonban ahhoz, hogy a felhasználók megértsék, melyik RTX 30-as sorozatú laptop lehet a számukra megfelelő választás, érdemes utánajárni a teljesítményt befolyásoló tényezőknek.

Resizable BAR technológia

Az Resizable BAR egyike azoknak az új technológiáknak, amelyek akár 5-10%-os teljesítménynövekedést is kínálhatnak bizonyos esetekben. Az Resizable BAR egy fejlett PCI-Express technológia, amely lehetővé teszi a CPU számára, hogy hozzáférjen a GPU teljes VRAM-jához és kezelni tudja azt. Ha pedig egyszerre több kérés érkezik, akkor a hozzáférés azonnal megtörténhet ahelyett, hogy várni kellene arra, hogy az egyes magok elérjék a videómemória töredékét. Érdemes megjegyezni, hogy az MSI az első márka, amely integrálja a „Resizable BAR technológiát” az NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú laptopjaiba, beleértve a GS/GE/GP/GF sorozatot, valamint a Creator 15 laptopot is.

A felső kategóriás GPU-k teljes PCIe sávszélességet igényelnek

Az új kiadású NVIDIA Ampere GPU-k arra születtek, hogy a csatatér legjobb fegyverei legyenek. A csúcsteljesítmény elérése érdekében a PCIe sávszélessége jelentős szerepet játszik az adatátvitel sebességében. A PCIe Gen 3 x16 interfésznek köszönhetően az RTX30 GPU-k teljesítményét semmi sem fogja vissza, így mindig a legjobb FPS-t fogja biztosítani a játékokban. A PCIe egyfajta autópályának fogható fel, ami a CPU és a GPU közötti adatátvitelért felel.  Ha a sávszélesség nem elég széles az adatok kezeléséhez, az teljesítményromláshoz vezethet. A PCIe Gen 3 x16 nagyobb sávszélességet biztosít a prémium grafikus megoldások számára, a személyi számítógépek után pedig az MSI RTX30-as sorozatú laptopjainak teljes kínálata használja a technológiát.

A magas CPU órajel segít abban, hogy kihasználhasd a GPU teljes potenciálját

A magas CPU órajel elengedhetetlennek számít egy gamer laptop esetén. Bár a GPU jelentős szerepet játszik a grafika feladatok elvégzésében, a CPU szintén fontos a játékok fizikai objektumainak és azok mozgásainak kiszámításához. Teljesítményt rendkívüli mértékben befolyásolja a CPU órajelének nagysága.

Ennek következtében kifejezetten fontos, hogy egy csúcskategóriás GPU egy magas órajelű CPU-val legyen társítva. Ha a CPU nem képes lépést tartani a GPU sebességével, a rendszer nem fogja tudni kihasználni a grafikus megoldás valódi erejét. Az MSI GE sorozat és az MSI GS66 tökéletes példája egy RTX 3080 GPU és egy 5,3 Ghz-et is támogató Intel Core i9 CPU összepárosításának, emellett az MSI gamer laptopjai olyan Intel Core i7 CPU-kat használnak, melyeknek órajele elérheti az 5 Ghz-et is, így kiváló teljesítményt nyújt a játékok során.

Széleskörű csatlakoztathatóság a Thunderbolt™ segítségével

Ha üzleti szakemberként dolgozol, tartalomgyártó vagy játékos vagy, esetleg csak könnyedén szeretnél csatlakozni egy 4K-s kijelzőhöz, akkor egyetlen univerzális megoldás mindent képes leegyszerűsíteni.  A Intel által tervezett Thunderbolt™ egy egyedülálló technológia, amely kizárólag az Intel CPU-val felszerelt platformokat támogatja. A Thunderbolt™-tal ellátott, karcsú és nagy teljesítményű laptopok, az MSI GS66 és a Stealth 15M képes akár 40 Gbps sebességű adatátvitelre és 100 W-os töltésre is.  Ennek köszönhetően egy 4K-s filmet akár 30 másodperc alatt is továbbíthatsz!

Az RTX30 sorozatú laptopok esetén így érdemes arra figyelni, hogy támogassa a Resizable BAR technológiát, a PCIe Gen 3 x16 interfészt, a magas CPU órajeleket (5 GHz felett) és a Thunderbolt™ csatlakozást. Ez a négy elem rendkívüli módon képes befolyásolni a teljesítményt, ráadásul mindegyik megtalálható az MSI legújabb GS/GE/GP/GF sorozatú megoldásaiban és a Creator 15-ben.

Tudj meg többet az MSI Ampere GPU-val felszerelt laptopjairól:

https://www.msi.com/Landing/2021-RTX30-gaming-laptops/nb