QNAP TL SAS 12 GB/S JBOD SOROZAT WINDOWS SZERVERBŐVÍTÉSHEZ

negator

Támogatja a többutas útválasztást, a SAS zónázást és a daisy chaining technológiát

2021 február 1., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. bejelentette a legújabb TL SAS bővítőegységeit, beleértve a 12-lemezes TL-R1220Sep-RP és a 16-lemezes TL-R1620Sep-RP modelleket, amelyeket kifejezetten a Windows® szerverek tárolóbővítéséhez terveztek. A TL SAS JBOD támogatja a SAS 12 Gbps átvitelt, így az akár 96 Gbps sebességet is lehetővé teszi, továbbá pedig támogatja a Broadcom® SAS DataBolt sávszélesség optimalizálást és a többutas útválasztást (Multipath I/O, MPIO). A felhasználók több JBOD-ot is összekapcsolhatnak a kapacitás bővítéséhez a daisy-chain technológiának köszönhetően, valamint egy JBOD-ot több zónára is feloszthatnak, ezzel kulcsfontosságú megoldást kínálva a nagy -teljesítményű, -kapacitású és -tárhelykihasználtságú tároláshoz.
A TL SAS JBOD-ot egy SAS35x28R/SAS35x36R SAS bővítő chip működteti, emellett négy széles porttal rendelkezik, amelyek mindegyike négy 12 Gbps SAS sávot tartalmaz. A két széles port link aggregációval való összekapcsolásával akár 96 Gb/s-os átviteli sebességet is képes elérni. A Broadcom® SAS DataBolt™ sávszélesség-optimalizálási technológiáját használó TL SAS JBOD egy intelligens adatpufferrel is rendelkezik az adatátvitelhez, hogy a meghajtók sebessége képes legyen hozzáigazodni a szerverhez, így a felhasználók kihasználhatják a 12 Gb/s SAS átvitel előnyeit a meglévő 6 Gb/s infrastruktúrájukon. Amennyiben a fő Windows szerver támogatja a többutas útválasztást (Multipath I/O, MPIO), akkor magasabb rendelkezésre állást lehet elérni. Ha az egyik útvonal meghibásodik, akkor egy másik átviteli út is használható az adatok elérése és a rendszer folyamatos működésének fenntartása érdekében. A TL SAS JBOD támogatja a SAS zónázási technológiát is, így lehetővé teszi akár négy Windows szerver tárhelyének bővítését is.

„A TL SAS JBOD egy kulcsfontosságú bővítőegység megoldás a QNAP NAS-ok és a Windows Server alapú számítógépek számára. A TL SAS JBOD-k egyszerűen konfigurálhatók, továbbá a QNAP JBOD Manager segédprogrammal vagy akár parancssorral is kezelhetők, internetkapcsolat megléte nélkül.”- nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere.

A rövid mélységű kialakításának köszönhetően a TL SAS JBOD alkalmas az univerzális telepítésre. A nagy sebességű, mini SAS HD kábelek segítségével akár tizenhat bővítőház is összekapcsolható a nagy kapacitást igénylő alkalmazások támogatásához.

Támogatott host szerverek
Windows Server 2012 R2 / 2016/ 2019
Megjegyzés: A Windows® szerverekkel kompatibilis Broadcom® SAS HBA PCIe bővítőkártya használatára van szükség.

Legfőbb tulajdonságok

TL-R1220Sep-RP: 2U kialakítás, 12 meghajtórekesz, SAS35x28R SAS bővítőchip, 300 W redundáns tápegység
TL-R1620Sep-RP: 3U kialakítás, 16 meghajtórekesz, SAS35x36R SAS bővítőchip, 550 W redundáns tápegység
Rackmount kialakítás; gyorsan cserélhető 3,5 hüvelykes/2,5 hüvelykes SAS/SATA 12 Gbps/6 Gbps merevlemezek vagy SSD-k; négy 12 GB/s SAS 3.0 (x4 sáv) SFF-8644 port

Elérhetőség

Az új TL SAS JBOD már elérhető. További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.