A SYNOLOGY® BEMUTATTA A NAGY KAPACITÁSÚ, DS1821+ NAS RENDSZERÉT

admin

2020. december 11., Tajpej, Tajvan – A Synology Inc. bemutatta a következő generációs, DS1821+ nyolclemezes NAS rendszerét, amely nagy kapacitású és nagy teljesítményű adatkezeléshez és -tároláshoz készült megoldás. Az alkalmazás ökoszisztémája, a sokoldalú teljesítménybeli funkciói és a tárolási bővíthetősége alapján a tartalomgyártók és a vállalkozások egyszerűen tárolhatják és védhetik meg fájljaikat.

„Az adatkezelési igények növekedésével együtt ügyfeleinknek olyan megoldásra volt szükségük, amely megfelel a folyamatosan növekvő teljesítmény- és kapacitás felé támasztott elvárásoknak.”

– nyilatkozta Julien Chen, a Synology termékmenedzsere.

„A DS1821+ kifejezetten azok számára készült, akik sokoldalú tárolási megoldást igényelnek akár a nagyobb kihívást jelentő, több-felhasználós környezetben.”

Gyorsabb, mint várnád

A DS1821+ a Synology második olyan sorozata a DS1621+ után, amelyik nagy teljesítményű, négymagos AMD RyzenTM processzorral rendelkezik. Az új processzor számítási teljesítménye az elődjének több, mint kétszerese1, így lényegesen gyorsabb működést és rövidebb válaszidőt kínál a Synology Drive, Moments és más alkalmazások használata során.
A két Synology SNV3400 NVMe SSD gyorsítótár támogatásával a véletlenszerű átviteli sebességet akár a 20-szorosára is növelheted a gyakran használt adatok elérése esetén. A nagyobb hálózati teljesítmény eléréséhez egy a választható PCIe 10 GbE hálózati adapter2 is beszerelhető, amely segítségével 2312,97 MB/s szekvenciális olvasási és 1149,89 MB/s szekvenciális írási sebesség érhető el3. 

Rugalmas tárolási lehetőségek

A DS1821+ 8 lemeztálcát kínál, amely 18-ra bővíthető két DX517 bővítőegység használatával4. A Synology DiskStation Manager (DSM) operációs rendszeren a JBOD/RAID0/1/5/6/10 mellett a Synology Hybrid Raid (SHR) is lehetővé teszi az eltérő méretű meghajtókat használó tömbök létrehozását, miközben maximalizálja a tömb tárolási potenciálját. Ez lehetővé tesz a régebbi meghajtók használatát, így nem szükséges a kizárólag azonos kapacitású meghajtók beszerelése. 

A készülék beállítását követően a DSM egyszerű módszert kínál a tárhelykapacitás bővítéséhez. Egy új meghajtó felvételével egyszerűen bővítheted a tárolótömböt a szolgáltatások megszakítása és hosszadalmas manuális eljárások nélkül5. A RAID beállításai is hasonló módon frissíthetők egy alacsonyabb védettségi szintről egy magasabbra, például az SHR-1 egylemezes redundanciáról az SHR-2 kétlemezes redundanciára6.

Nagyvállalati szintű adatvédelem

A Synology biztonsági mentési- és helyreállítási megoldásai támogatják az adatvédelmi feladatokat a külső eszközön-, valamint a DS1821+ készüléken tárolt adatoknál is, amelyeket a Csomagkezelési központból lehet ingyenesen elérni.

Az informatikai infrastruktúra védelméhez az Active Backup Suite hatékony központi biztonsági mentést tesz lehetővé a Windows és Linux rendszerű számítógépekről és szerverekről, a VMware és Hyper-V hypervisor-okon működő virtuális gépekről, valamint a Google Workspace és Microsoft 365 SaaS-platformokról. 

A Snapshot Replication segítségével ütemezett helyreállítási pontokat hoz létre, így gyors és egyszerű módon visszaállíthatod a nem kívánt szerkesztéseket, valamint a zsarolóvírusok titkosítását is semlegesítheted a megosztott mappáknál és az iSCSI LUN-oknál egyaránt. A Synology Hyper Backup ütemezhető, „egyszeri beállítást” igénylő védelmet tesz lehetővé adataid biztonsági mentéséhez egy másik Synology NAS eszközre, USB-meghajtóra, valamint a Synology C2 felhőalapú tárhelyre és más nyilvános felhőszolgáltatásra.

Elérhetőség

A DS1821+ már világszerte elérhető a Synology viszonteladóinál és partnereinél.

  1. A CPU-teljesítmény javulása az Intel Atom® C3538 processzorhoz mérten.
  2. Kompatibilis hálózati adapterek: E10G17-F2, E10G18-T2, E10G18-T1. A kompatibilis eszközök naprakész listájáért ellenőrizd a kompatibilitási listát.
  3. A teljesítménymutatókat a Synology laborjában, optimalizált hálózati körülmények és konfiguráció mellett értük el. A tényleges teljesítmény valós környezetekben eltérő lehet. Az összehasonlítás alapja az előző generációs, nyolclemezes DS1819+ NAS rendszer volt. A teszt során használt beállításokkal kapcsolatos további információkért, kérjük látogass el a Synology teljesítménnyel foglalkozó oldalára.
  4. LFF (3,5 hüvelykes) és SFF (2,5 hüvelykes) SATA-meghajtókat támogat. A meghajtók kompatibilitásával kapcsolatban ellenőrizd a Synology kompatibilitási listáját. A DS1821+ kapacitása a két külön megvásárolható Synology DX517 bővítőegység segítségével növelhető.
  5. A meghajtók meglévő tárolókészletekhez való hozzáadásakor bizonyos korlátozások érvényesek. További tájékoztatásért látogass el a Synology oldalára.
  6. A RAID-típus váltásakor bizonyos korlátozások érvényesek. További tájékoztatásért látogass el a Synology oldalára.