AZ FSP BEMUTATTA A LEGÚJABB HYDRO PTM PRO 80 PLUS® PLATINUM TÁPEGYSÉG SOROZATOT

admin

Off-Wet” konform bevonat, nagy teljesítményű hűtés, szerverszintű kialakítás és 10 éves jótállás

2020. szeptember 29., Taojuen, Tajvan – Az FSP, a világ egyik vezető tápegység gyártója bemutatta az FSP Hydro PTM PRO termékcsaládot. A Hydro PTM PRO sorozat 650 W-tól 1200 W-ig terjedő kapacitással rendelkezik és a középkategóriás rendszerektől kezdve a csúcskategórián át egészen a munkaállomásokig – beleértve a legújabb NVIDIA RTX 3000 sorozatú grafikus kártyákat is – képes kiszolgálni az igényeket, lehetővé téve a hardver teljesítményének teljes kihasználását csendes működés mellett.

Egyedülálló „Off-Wet” konform bevonat

Az iparágban szerzett tapasztalatokra alapozva az FSP Hydro PTM PRO sorozatot a hosszútávú élettartamra tervezte és úgy alakította ki, hogy nehéz körülmények között is megbízhatóan működjön, akár több hardverfejlesztési ciklust is kiszolgálva. Kívülről egy nedvességtaszító „Off-Wet” nevű konform bevonattal vonták be, belül a PCB-t pedig háromrétegű lakk védi. Ezek együttesen megvédik a komponenseket a portól, szennyeződésektől és még az akár 95%-ot elérő relatív páratartalom káros hatásaitól is.

Nagy teljesítményű, szerverszintű kialakítás

A Hydro PTM PRO termékcsaládban 100%-ban Japánban készített, 105 °C-ig használható, hosszú élettartamú elektrolit kondenzátorok találhatók, emellett a fő-nyák és a mellékáramköri lapok között rézrudak biztosítják a kapcsolatot a hatásfok növelésének érdekében. Ez a tervezési dizájn rendkívül szoros feszültségszabályozást biztosít, – a kimenet bármilyen terhelésváltozás mellett legfeljebb +/-1%-kal ingadozhat – így minden szituációban stabil feszültséget biztosít.

A Hydro PTM PRO kialakítása lehetővé teszi a teljes névleges teljesítmény felvételét a 12 V-os ágon keresztül – ideális megoldást kínálva az akár 350 W-os fogyasztású, új NVIDIA RTX 3000 sorozatú grafikus kártyákhoz. Eközben a független, nagy teljesítményű 5 Vsb áramkör képes akár 3 A áram leadására is, mellyel különböző külső eszközöket képes energiával ellátni, vagy gyorstöltőltést kínál az okostelefonoknak még akkor is, ha PC éppen kikapcsolt állapotban van.

Hatékony hűtés és ECO kapcsoló

Az egyedi kialakítású hűtési rendszer a teljes PC légáramlását felhasználja a 12 V-os ág áramkörének hűtésére, így hatékonyabban távolítja el a felesleges hőt. A nagy átmérőjű ventilátor kiemelkedő minőségű hidrodinamikus csapágyakkal rendelkezik a csendes működés és a hosszú élettartam érdekében, a burkolat hátoldalán pedig az ECO kapcsolóval a félpasszív üzemmód aktiválható, amely során a ventilátor csak 30%-os terhelés felett kapcsol be.

80 Plus® Platinum tanúsítvány

A Hydro PTM PRO a 80 Plus® Platinum szintnek megfelelő hatásfokkal dolgozik, így akár a 92%-os hatékonyságot is elérhet. Az egy darab 12 V-os ágat használó, DC-DC modul mellett a tápegység túlfeszültség, túláram és túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik, így garantálja a tökéletes biztonságot és a megbízható működést.

Teljesen moduláris kivitelezés szalagkábelekkel

A teljesen moduláris kivitelezés egyszerűbbé teszi a telepítést, emellett biztosítja, hogy a számítógépbe csak a szükséges kábelek kerüljenek, ami letisztultabb belsőt eredményez. A lapos szalagkábeleket egyszerűbb elvezetni a gépházakban, kevesebb helyet foglalnak és a belső légáramlást, szellőzést is kevésbé akadályozzák. A 850, 1000 és 1200 W-os modellek esetében három CPU (8+4 tűs EPS) csatlakozó áll rendelkezésre, így a legkomolyabb HEDT processzorok és munkaállomások számára tervezett alaplapok igényeit is képesek kiszolgálni. Az oldallapi cserélhető matricák lehetővé teszik a gépépítőknek, a moddereknek és a játékosoknak, hogy számítógépük dizájnjához igazítsák a tápegység színét és kinézetét.

Megfelel a legújabb szabványoknak

A Hydro PTM PRO sorozat megfelel a legújabb ATX12V v2.4 és EPS12V v2.92 szabványoknak, így támogatja a legfrissebb Intel PC platformot is.

Az IEC 62368 szabványnak való megfelelés további biztonsági garanciákat jelent. Az FSP Group a legtöbb tápegységét, így a Hydro PTM PRO család tagjait is az új szabványnak megfelelően tervezi, ezzel felkészítve őket az esetleges szabályozási változására.

Elérhetőség

Az FSP Hydro PTM PRO már világszerte elérhető a következő ajánlott fogyasztói árakon

  • 650W: EUR 124,99
  • 750W: EUR 139,99
  • 850W: EUR 174,9
  • 1000W: EUR 189,9
  • 1200W: EUR 214,5