AQCOLOR PD-20 SOROZAT: A TÖKÉLETES MAC MONITOR

admin

2020. szeptember 25. – A BenQ AQCOLOR professzionális monitor sorozata a kreatív iparágak felhasználói között a kiemelkedő minőségével, a színteljesítményével és a versenyképességével vívta ki a szakmai elismerését. Míg az SW sorozatot leginkább a fotósok kedvelik az Adobe RGB színtér 99%-os lefedettsége miatt, a PD-20 sorozat ezzel ellentétben a tervezők és Mac felhasználók kedvencévé vált.

Thunderbolt és Power Delivery

A Mac notebookok és asztali számítógépek az elmúlt évek során megszabadultak az I/O portok többségétől, manapság pedig már csak USB Type-C és Thunderbolt csatlakozással rendelkeznek.  Ennek az egyik hátránya az, hogy általában adapterekre van szükség a HDMI-s vagy a DisplayPort-os monitorok csatlakoztatásához, ellenben viszont a Thunderbolt egyszerűbbé teszi a monitorok áramellátását. A BenQ PD-20 sorozat támogatja a Thunderbolt 3-t és az alternatív DisplayPort (Alt) üzemmódot az USB-C csatlakozáson keresztül, amely lehetővé teszi a monitor közvetlen, adaptermentes csatlakoztathatóságát a Mac számítógépekhez. Ezenfelül, a PD-20 AQCOLOR monitorok két Thunderbolt 3 porttal is rendelkeznek, hogy ki tudják használni a Daisy Chain technológiát. A segítségükkel könnyedén csatlakoztathatsz szupergyors tárolóeszközöket, hangrögzítő eszközöket, vagy akár több 4K-s monitort is a PD-20 monitorhoz úgy, hogy a Mac számítógépeden csak egy USB-C vagy Thunderbolt 3 portot kell használnod.

Az USB-C másik előnye a hagyományos HDMI vagy DisplayPort kábelekkel ellentétben az USB tápellátási protokoll (PD). Ez a technológia lehetővé teszi az USB-C eszközök számára az egykábeles tápellátást, akár 100 W-os teljesítményig is. A BenQ PD-20 monitorjai támogatja az USB PD-t, így egyetlen kábel segítségével továbbíthatod a hordozható készüléked monitorának képét, valamint töltheted fel vele azt.

AQCOLOR színskála

Az AQCOLOR sorozatú monitorok a meghökkentő színteljesítményükről ismertek. A PD-20 sorozat másik különlegessége a DCI-P3 színtér. A szabványként szolgáló sRGB helyett 2015 óta a Mac számítógépek alapértelmezés szerint a P3 színteret használják. Ez jelentősen kibővíti a megjeleníthető színek számát néhány millióról, több, mint 1 milliárd színre.

A PD-20 monitorok 10 bites színeket használnak és legalább 96%-os DCI-P3 színlefedettséggel rendelkeznek. A 4K felbontás és a kiváló pixelsűrűség a képernyő minden részletét tökéletessé teszi. A képpontok szinte észrevehetetlenek. A monitorcsalád egyik legkülönlegesebb eleme az M-book üzemmód. Miközben az ipari szabványnak a DCI-P3 számít, az Apple úgy döntött, hogy egy saját, Display P3 nevű színteret alakít, az M-book üzemmód használatával bármelyik PD-20 szinkronizálhatók a MacBook-ok monitorjain látható színek, így nem lesz semmiféle eltérés a két kijelző között.

Elegáns ipari formatervezés

Az AQCOLOR PD-20 sorozatú monitorok nemcsak okosak, hanem stílusosak is. A tervezés során felhasznált anyagok professzionális és prémium karaktert kölcsönöznek a termékcsalád tagjainak. Az állítható magasságú állványban használt fém megegyezik a notebook kivitelével. Az Apple tervezési filozófiája megkönnyítette a BenQ számára azt, hogy monitorok tökéletesen illeszkedjenek a Mac felhasználók asztalaira.

A BenQ PD-20 monitorok kijelzőjét nem zavarják a vastag keretek, így egyszerűen elhelyezhetsz egymás mellett több monitort is a kibővített asztali élményben érdekében. Még a monitor talpazata is használható billentyűzet, vagy MacBook tárolására. Az ilyen tervezési ötletek azok, amik szebbé, és funkciókban gazdaggá teszik az igazi Mac-hez készült monitorokat.

Elérhetőség

A BenQ DesignVue PD sorozatú monitorok már elérhetők a hivatalos hazai forgalmazók kínálatában. További információért, kérjük fordulj a BenQ helyi, hivatalos képviseletéhez.