BIZTONSÁGOS TÖRLÉSI ÉS ANTI-MALWARE MEGOLDÁS: AZ ÚJ SAFECONSOLE 5.7 ÉS A 6.3.2-AS FIRMWARE MÁR ELÉRHETŐ

admin

Megjelent a DataLocker SafeConsole legújabb változata, amely egy piacvezető megoldás a biztonságos USB eszközkezeléséhez

2020.09.23., Overland Park (USA) / Remscheid – A DataLocker (https://datalocker.com), a biztonságos USB-adattárolók és a központosított USB-eszközkezelő megoldások szakértője bemutatta a SafeConsole legújabb változatát, az 5.7-es verziót. Az új SafeConsole frissített funkciókat kínál a 6.3.2-es firmware-rel, amely már elérhető a DataLocker hardveres titkosítású Sentry One USB meghajtójához, a titkosított microSATA SSD Sentry K300-hoz, valamint a titkosított H300 és H350 HDD/SSD megoldásokhoz. Ezen eszközök támogatják a Device Sanitization és Anti-Malware Quarantine megoldásokat.

Intelligens törlés: A meghajtó tisztítása

Az új meghajtótisztítási funkció lehetővé teszi a DataLocker eszközök felkészítését az új használatra az érzékeny adatok áthelyezését követően. A tisztítás visszafordíthatatlanul törli az adatokat és az AES kulcsot, miközben megőrzi a meghajtó konfigurációs beállításait a SafeConsole platformmal történő kezeléshez. Az adatok törléséről készített feljegyzés megtekinthető a jelentések között. Ezenkívül a meghajtó nem lesz utólag használható anélkül, hogy nincs társítva a központi menedzsment platformhoz, ami megakadályozza a helytelen használatot, vagy az eszköz illetéktelen eltulajdonítását.

Anti-Malware karantén

A McAfee Anti-Malware Scanner szolgáltatással rendelkező eszközökön már elérhető az új Anti-Malware karantén lehetőség. Ez támogatja az észlelt, potenciálisan veszélyes fájlok áthelyezését a Sentry K300 titkosított partíciójának biztonsági karanténterületére. Innen a fájl véglegesen törölhető vagy visszaállítható, ha tévesen került azonosításra. A tevékenységek továbbá bármikor nyomon követhetők a jelentésekben is.

A SafeConsole 5.7 további szolgáltatásai

Ha egy eszköz meghatározott ideig nem csatlakozott a szerverhez, akkor automatikusan kikapcsolható. Eddig ezt a lehetőséget napokban lehetett meghatározni, most pedig már órákkal is elérhető. Ha valaki megpróbálna feltörni egy eszközt és hibás jelszavakat ad meg, az eszköz önmegsemmisítő módba kapcsol. Eddig ezt 10 próbálkozásra lehetett állítani, most pedig rugalmasan csökkenthető minimum 2 próbálkozásra. Az adminisztrátorok továbbá már elkerülhetik, hogy a felhasználók formázzák eszközeiket.

A PortBlocker, a DataLocker DLP megoldásának használatakor az USB portok kezeléséhez mostantól lehetőség van a már eltávolított jelszavak központi vezérlésére a SafeConsole-ban, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a PortBlocker klienst nem lehet eltávolítani a végpontokról.

„A DataLocker mindig megvalósítja az ügyfelek speciális követelményeit az együttműködéseik során.” – nyilatkozta Konstantin Froese, a DataLocker EMEA pénzügyi vezetője. „Új firmware frissítés során, mindig elérhetővé tesszük az ügyfeleink számára a legújabb szolgáltatásainkat. Az új funkciók által lehetőségünk nyílik, hogy a menedzsment platformot az ügyfeleink igényeinek megfelelően alakítsuk ki.”

Az legfrissebb firmware frissítések már elérhetők:

https://datalocker.com/device-updates