PHILIPS OLED+ 984 4K UHD TELEVÍZIÓ: A TP-VISION ÚJ SZINTRE EMELI AZ AUDIOVIZUÁLIS ÉLMÉNYT

admin

• A legújabb 2019-es OLED panel és a 3. generációs P5 képfeldolgozó technológia kombinációja kivételes képminőséget kínál 
• A 65 hüvelykes OLED+ 984 az audio fájlok számára  Bowers & Wilkins hangrendszerrel rendelkezik 
• A legjobb európai formatervezés, Kvadrat szövettel és fémmel 
• Android TV – a 9-es Pie verzió, beépített Google Asszisztenssel 
• Együttműködik az Amazon Alexával 
• Dolby Vision, HDR10+ és HDR10 
• Integrált Dolby Atmos dekódolás 
• Négyoldalú Ambilight hangulatvilágítás

 2019. december 23. – Az Amszterdami székhelyű TP Vision a legendás brit audió termékekkel foglalkozó Bowsers & Wilkins társasággal együttműködve hozta létre a legújabb, 3. generációs P5 képfeldolgozó technológiával rendelkező Philips OLED+ 984 4K UHD televíziót, amely kifejezetten az audiofil közönség számára készült.  

Lenyűgöző minden tekintetben 

A 65 hüvelykes készülék 1,33 m magassággal rendelkezik a panel hátoldalához rögzített alumíniumból készült, kiegyensúlyozott állótalpnak köszönhetően, amelyen egyaránt megtalálhatóak a Bowers & Wilkins féle hangsugárzók is, így a televíziót nem szükséges külön tartóállványra helyezni. A főhangzásért felelő vízszintes hangsugárzó Kvadrat szövetbevonással rendelkezik, amely nem csak a hangok megfelelő szűrésére szolgál, de kiváló prémium hatást kelt. A borítás 3 csatornás hangszórórendszert rejt; egy baloldali-, egy középső-, és egy jobb oldali hangszóróval. Minden csatornához külön tartozik egy magas, és egy 4 hüvelykes, 20 W-os közép és mélysugárzó is, amely a jól ismert Bowers & Wilkin’s M1 hangrendszerben alkalmazott megoldás kicsinyített változata. Az oldalsó magassugárzók a megoldás két szélén kaptak helyet, amíg a középcsatornához tartozó egység az vízszintes hangláda fölött kapott helyet. Ezt az eltervezést az ikonikus B&W 700 és 800-as sorozatokból lehet ismerni Az elkülönülő megoldás biztosítja, hogy a magas frekvencia-teljesítmény az alsó szekrény hanghullámainak diffrakciójával járó homályosodása nélkül szólaljon meg.   
Továbbfinomított Android élmény 

Az Android TV operációs rendszer új verziója az Android Pie (9) köré épül. amely a korábbi rendszerhez képest érezhetően gyorsabb működést és jobb végfelhasználói élményt garantál. A rendszer olyan népszerű alkalmazásokat támogat, mint a BBC iPlayer, a Netflix, az Amazon Prime Video, a YouTube, vagy éppen a Sporify.  

Négyoldalú Ambilight világítás

A népszerű Ambilight háttérvilágítás ezúttal 4 oldalas megoldásban tér vissza, ezzel is tovább növelve a kép kiterjesztésének hatását. Az Ambilight világítás az intelligens processzornak köszönhetően figyelembe veszi a televízió képernyőjének szélein megjelenített tartalmakat, és a panel mögötti RGB LED világítás a tartalomhoz igazodó színösszetételt sugároz a szoba falaira, ezzel terjesztve ki a képernyőn látható tartalmat egy elragadóbb élmény érdekében. A korábban alkalmazott 3 oldalas megoldáshoz új felületként jelent meg a negyedik alsó LED sáv, amely tovább növeli a szórakoztatási élményt. 

Harmadik generációs P5 képfeldolgozó technológia 

Az OLED+ 984 a legújabb OLED paneleket és a 3. generációs P5 képfeldolgozó rendszert és a Philips sajátfejlesztésű Perfect Natural Reality funkcióját használja, amely kombinációja tovább növeli a képminőség teljesítményét, javítva a zajcsökkentést, jobb élességet, pontosabb színeket és bőrszíneket, és jobb kontrasztot biztosítva minden forrás esetében, ráadásul a készülék támogat minden HDR formátumot, beleértve a HDR10, HDR10+, HLG és DolbyVision megoldásokat is. 

A korábbi generációhoz képest az új P5 feldolgozó 30%-os képminőség javulást tesz lehetővé, ezzel lehetővé téve a még valósághűbb képi megjelenést. A továbbfejlesztett OLED panel pedig csökkenti a beégés előfordulásának kockázatát is. A különböző HDR módok eltérő fényerősséget tesznek lehetővé; a HDR Natural üzemmód 780 nit-es, míg a HDR Vivid üzemmód 970 nit-es teljesítményt tesz lehetővé, amely valósághűbb színpontosságot biztosít, végeredményben pedig lenyűgöző kontraszt, még inkább csillogó fényhatások és meghökkentő HDR effekteket tesz lehetővé A Perfect Natural Reality mód valósággal képes az SDR tartalmak HDR szintű megjelenítésére, amely jobb árnyékolást, nagyobb részletességet, dinamikusabb megjelenítést, és nagyobb képmélységet eredményez. A játékosok számára a panel 33,2 ms-os késleltetést tesz lehetővé, így a játékosok nem fogják észlelni a kiadott parancsok és a képi megjelenés közötti időeltérést.  

Tags: