A QNAP bemutatta a TR-004, négy lemezes hardveres RAID tárolóegység-bővítő eszközt PC-hez és NAS-hoz egyaránt

fid

 – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP), a vezető számítási, hálózati és tárolási megoldások szállítója ma bemutatta a TR-004, négy lemezes hardveres RAID bővítőegységet, amely az USB 3.0 C-típusú csatlakozóval PC-hez, vagy NAS-hoz is csatlakoztatható. A többcélú TR-004 nem csak a NAS tárolókapacitásának bővítésére használható, hanem a hardveres RAID tárolóként csatlakoztathatjuk a PC-hez és a NAS-hoz. A TR-004 kényelmes, cross-platform fájlmegosztást és kimagasló rugalmasságot kínál a felhasználók számára, nagy hatékonyságú és intuitív tárolási bővítési lehetőségként.

A TR-004 támogatja az egyedi, JBOD és RAID 0/1/5/10 konfigurációkat. A QNAP NAS felhasználók a TR-004-et a NAS-sukkal használhatják, beleértve a RAID paraméterek beállítását is, és létrehozhatunk tárterületet a „Storage and Snapshots” alkalmazással a QTS-en belül. Alternatív megoldásként a TR-004 használható a NAS külső tárolóeszközeként. A TR-004 számítógépekkel is használható a fájlmegosztás és a csere elősegítésére, illetve támogatja az exFAT fájlrendszert. Azon számítógépek, melyek korlátozottan bővíthetők a TR-004-et külső tárolóeszközként használhatják és a QNAP External RAID Manager segédprogrammal (Windows / MacOS) a lemezek állapotát is megtekinthetik, valamint a RAID konfigurációkat megváltoztathatják, ellenőrizhetik a log fájlt és a TR-004 firmwarét is frissíthetik.

Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere nyilatkozta: „A TR-004 egy új lehetőség a NAS és a DAS bővítéshez, mivel egyetlen készülékbe két megoldást is magába foglal. Míg a meglévő QNAP NAS felhasználók a NAS kapacitását a TR-004 segítségével bővíthetik, a PC-felhasználók az egység megvásárlásával akár bővíthetik is a  később megvásárolt NAS-ukat, így a maximális költséghatékonyság érdekében továbbra is önmagában használhatják a TR-004-et.”

A TR-004 hátlapján található DIP kapcsolóval a készülék lemezkonfigurációját változtathatjuk meg. Az állapotjelzők, a One Touch Copy gomb és a kiadás gombbal a műveletek intuitívak lesznek. Amikor a gazdagép PC / NAS alszik, leáll, vagy le van kapcsolva, a TR-004 alvó üzemmódba kerül és energiát takarít meg. A kompatibilis QNAP NAS modellek és felhasználási lehetőségek megtekintéséhez kérjük, látogass el ahttps://www.qnap.com/go/product/tr-004 webhelyre.

Elérhetőség

A TR-004 már elérhető. További információkért és a teljes QNAP termékportlió megtekintéséhez kérjük, látogass el www.qnap.com weboldalra.

A QNAP System, Inc.-ről

A Tajvanon található, tajpeji székhelyű QNAP Systems, Ic., élenjáró megoldásokat kínál a hálózati adattárolók (NAS) és felügyeleti megoldások terén, fő célkitűzésének pedig a használhatóságot, magas biztonságot és a rugalmasságot tekinti. A QNAP minőségi NAS termékeket kínál otthoni és üzleti felhasználóknak adattárolásra, mentésre és pillanatkép mentésre, virtualizációhoz, együttműködéshez, multimédiához és egyebekhez. A QNAP úgy gondolja, hogy a NAS sokkal több, mint egy „egyszerű adattároló”, számtalan NAS alapú fejlesztése van azért, hogy ösztönözze a felhasználókat a tárgyak internete, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási megoldások kifejlesztésére a QNAP NAS-on.

Tags: