Mesh WiFi router otthoni használata

fid

Csak egy WiFi router van az otthonában és a jel nem ér el mindenhová a házban? Amikor a kanapén ül, kialszik a laptopon lévő WiFi jel vagy a fürdőszobában már nincs internetkapcsolat? Ha szeretné, hogy WiFi lefedettség legyen a ház minden sarkában, a Nova MW5s Mesh WiFi rendszer kiváló megoldást kínál.

Mi is az a Mesh hálózat?
A Mesh hálózat technológiáját már régóti ismerik, eredetileg katonai alkalmazásokhoz fejlesztették ki, de jelenleg bevásárlóközpontokban, kórházakban és vállalati alkalmazásokban használják. A Mesh WiFi vagy a vezeték nélküli hálózat egy olyan rendszer, amelyet egy háló topológiában rendezett rádió csomópontok alkotnak. Az eszközök egymással összeköttetésben használják ezeket a rádió csomópontokat az adatok küldésére és fogadására. A Tenda által használhatjuk ezt a technológiát a mindennapi otthonokban is, amely kiterjed a halott zónákra, emeletekre, pincére, garázsra, így bárhol kiváló WiFi jelet találunk.
A csatlakozás a Tenda Nova MW5s Mesh routerre rendkívül egyszerű, mivel készülékei automatikusan megtalálják a legerősebb jeleket. Amint megváltoztatja a helyét a házban, a készülékek megkeresik és rácsatlakoznak az erősebb jelvezérlőre. Ez gyorsan megtörténik és Önnek semmit nem kell tennie hozzá. Olyan, mintha vezetés közben telefonálna és ahogy távolodik a szolgáltató jelrendszerétől, egy másik, erősebb rendszer veszi át a hívást, miközben Ön észre sem veszi a változást.

A Mesh WiFi router konfigurálása
Először be kell dugnia az egyik készüléket, hogy bekapcsolja és használja a mellékelt Ethernet kábelt, hogy beállítsa a WiFi routert. Az egységek LED-es fényjelzővel rendelkeznek, így néhány különböző színnel képes jelezni, hogy a hálózat működik-e, próbál-e kapcsolódni vagy probléma van vele. A beállítási folyamat többi része a Tenda WiFi alkalmazáson keresztül vezérelhető, amely iOS és Android készülékekhez egyaránt elérhető. Amikor az alkalmazás kéri az információkat a routerről, használhatja az alapértelmezett SSID-t és a jelszót, amit a készülék alján megtalál.Miután a nova MW5s létrehozta a kapcsolatot, megváltoztathatja a hálózat nevét és jelszavát. Az első egység sikeres összekapcsolása után az alkalmazáson keresztül hozzáadhatja a második és a harmadik egységet, valamint a vendégek hozzáférését.

A Mesh WiFi router bővítése
A Tenda Nova MW5s Mesh WiFi rendszerei lehetővé teszik a hozzáférési pontokkal történő bővítést, így egyszerűen növelheti lefedettségét.
A Nova MW5s egy ideális választás egy 180 – 330 négyzetméter közötti területen lévő, vékony falakkal rendelkező, könnyű szerkezetű házban a WiFi lefedettség biztosítására. Az MRC technológiának köszönhetően, jobb átvitelt és sokkal átfogóbb WiFi jelet bocsát rendelkezésünkre.

Tags: