A Seagate MACH.2 Multi Actuator technológiája megdöntötte az adatátviteli csúcsot; A HAMR megbízhatósági tesztek alapján meghaladja az iparági szabványokat

fid

 A Seagate és partnerei az OCP csúcstalálkozón új lehetőségeket mutattak be a vállalat által fejlesztett HAMR és Multi Actuator technológiáinak vásárlói számára, melyeket a közeljövőben a Seagate az Exos vállalati merevlemezekbe épít be.
A Seagate szerint az új MACH.2™ Multi Actuator technológiája lehetővé tette, hogy új merevlemez-sebesség rekordot állítsanak fel, amely akár 480 MB/s tartós adatátvitelt is jelent – ezzel a piac leggyorsabb merevlemeze. A Seagate a MACH.2 Multi Actuator technológiáját, már fejlesztési stádiumban alkalmazzák a vevői teszteléshez a valós piacra kerülés előtt.
A Seagate mérnök csapata áttörést jelentett be a HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording) technológiájú merevlemezek megbízhatósága terén. A Seagate megmutatta, hogy a HAMR olvasási/írási mutatói olyan hosszú távú megbízhatósági tesztek során is kimagasló eredménnyel jártak, amely meghaladja az ügyfelek igényeit.
A partnerek a Seagate-tel közösen dolgoznak a HAMR és a Multi Actuator technológia fejlesztésén.
A Seagate technológiai csapata az OCP-t arról informálták, hogy a partnerek megkezdték az integrációt mind a HAMR, mind a MACH.2 Multi Actuator technológiákkal. Számos partner bemutatta ezeket a fejlett technológiákat, az új Seagate Exos X14 meghajtó és a Seagate Nytro Data Center NVMe SSD sorozatú meghajtókat is integrálták rendszerükbe.
„A MACH.2 Multi Actuator technológia a Seagate és a felhőpartnerek számára IOPS-per-Terabyte eredmény” – nyilatkozta Tony Glavis, a Seagate marketing menedzsere – az enterprise alkalmazások számára, ahol megvitatták a Microsoft-tal folytatott együttműködést is. „Célunk, hogy felgyorsítsuk a technológiai innovációt a teljesítmény-érzékeny tárolási szinten. A kapacitás növelése, a HAMR-rel és a megnövekedett IOPS-szel a MACH.2 segítségével együtt javul a költséghatékonyság és a teljesítmény fenntartása mellett.”
Nézze meg az alábbi fotókat olyan partnerekről, mint a Microsoft, a Marvell, a Facebook és egyebek.
A MACH.2 Multi Actuator a merevlemez-meghajtók újabb rekordot állítanak fel
A Seagate mérnökei új rekordot állítottak fel arra vonatkozóan, hogy a merevlemez adatainak gyors adatáramlása milyen módon történik. A Seagate merevlemezét a MACH.2 Multi Actuator technológiájával látták el, a Seagate akár 480 MB/s tartós adatátbocsátásra is képes volt – ez a leggyorsabb egyetlen merevlemeztől, ami 60%-kal gyorsabb, mint egy 15K-s meghajtó.
A Seagate MACH.2 Multi Actuator technológia megduplázza a HDD IOPS teljesítményét, a teljesen független olvasófejekkel, melyek azonnal továbbítják az eredményeket a számítógépnek.
Mivel a következő generációs merevlemezeknél a nagyobb sűrűség csökkentette a teljesítményt, a Seagate MACH.2 Multi Actuator technológiája ellensúlyozza ezeket a gyengeségeket. Ez azt jelenti, hogy az adatintenzív alkalmazásokkal rendelkező ügyfelek továbbra is élvezhetik a legmagasabb merevlemez-teljesítményt, miközben egyidejűleg lépést tartanak a nagy, folyamatosan növekvő adatmennyiség kezelésével.
A MACH.2 megoldja a nagyobb teljesítmény szükségletet azáltal, hogy lehetővé teszi az adatforgalom párhuzamosságát egyetlen merevlemezen belül. Azáltal, hogy lehetővé teszi az adatközpont számára, hogy párhuzamosan kérje és fogada az adatokat a meghajtó két részéről párhuzamosan, a MACH.2 megduplázza mindegyik merevlemez IOPS teljesítményét, ráadásul nagyobb kapacitással.
A Seagate HAMR technológia messze meghaladja az ügyfelek megbízhatósági követelményeit
Ma a Seagate mérnöki csapata a legújabb laboratóriumi megbízhatósági teszteken a Seagate HAMR fejei az olvasási/írási sebességben messze meghaladják az ipari szabványokat és a vevői igényeket.
Az iparág szabványos specifikációja a merevlemez-meghajtók megbízhatóságára azt feltételezi, hogy egy meghajtóra évente 550 TB-ot, vagy összesen 2750 TBo-t képesek átvinni ötéves időszak alatt. A 18 olvasó/írófejjel rendelkező merevlemezen mindegyik fej megbízhatóan átviheti a 152TB-ot öt év alatt.
A Seagate fejlesztőcsapata most egyetlen HAMR olvasó/író fej esetében azt állapította meg, hogy az adatokat 6000 órán keresztül képes átadni, egyenlően 3,2 petabájtot egyetlen fejjel. Ez több mint 20-szorosa a specifikációhoz szükséges adatoknak.
Hogyan kapcsolódik ez az adatközpontban telepített HAMR meghajtóhoz?
„Minden olyan merevlemez, amely megfelel az iparági specifikációnak, ha a meghajtó minden feje 100 százalékos ideig írt a lemezre, ami persze nem azt jelenti, hogy a fejek egységesen 152TB-ot írtak fel, akkor teljesítenék a inimális követelményket” – magyarázta Jason Feist, a Seagate Enterprise Product Planning igazgatója. „Vagy nézzük a petabájtok szemszögéből: az ügyfél elvárása, hogy egyetlen fej 0,152 petabájtot ír fel; mi már most 3,2 petabájtot írunk fel egyetlen HAMR fej segítségével.”
A Seagate HAMR és a MACH.2 Multi Actuator technológiák együttesen maximalizálják a lemez kapacitását, miközben a teljesítményszintek meghaladják az adatközpontok ügyfeleinek elvárásait.
Miért követjük ezeket a fejlett technológiákat?
Képzeld el az egész adatfelhasználásod – minden adatot, amely lehetővé teszi számodra, hogy boldogulj, sikeres légy, összekapcsolód, emlékezz és ápolhasd kapcsolataidat; Most képzeljük el, hogy adataid 90 százalékát elveszted. Képzeljünk el egy olyan jövőbeli világot, amelyben csak az emlékeink tíz százalékát tudjuk megőrizni, a tudásunk tíz százaléka, a szoftveralkalmazások tíz százaléka. Ha elképzeled, hogy az összes adata fényképként jelenik meg, akkor a fénykép legfeljebb egy alacsony felbontású, szemcsés, szürkeárnyalatos kép lesz.
Ez az, amivel a közeljövőben szembesülünk, anélkül, hogy a HAMR által lehetővé tett magasabb kapacitású technológiákat használnánk és a Seagate MACH.2 Multi Actuator technológia lehetővé tenné a hatalmas adatkészletezést.
Feist megjegyezte, hogy a HAMR és a MACH.2 csak a mérnökök által meghatározott legújabb technológiája, amely a Seagate történetében egyike a legújabb áttörést jelentő technológiáknak.
„A történetünk nem ér véget itt – mondta. „De, amit csinálunk, megmutatja azt, amit a jövőben adhatunk. Olyan világ, ahol a történelem több mint szemcsés árnyék. És együtt dolgozunk partnereinkkel, hogy segítsenek nekünk létrehozni és elérni ezt a víziót.”
A Seagate HAMR és MACH.2 Multi Actuator technológiáival jó úton haladunk, hogy együtt dolgozunk partnereinkkel, lehetővé téve az új generációs kapacitást és teljesítményt. Ezek a technológiák a közeljövőben kerülnek bevezetésre a Seagate Exos vállalati merevlemezekbe.
Tags: