A Seagate és a HTC közösen bejelentik a VR Power Drive-ot, mely új VR élményt teremt

fid

A Seagate Technology (NASDAQ:STX), a világ vezető adattárolási megoldásainak gyártója és a HTC VIVE, az innovatív világelső az intelligens mobil eszközök és a virtuális valóság területén (VR), a mai napon bejelentették a SeagateⓇ VR Power Drive külső adattárolót, amivel a VR eszközök kapacitását kibővíthetik és növelhetik azok üzemidejét.
A virtuális valóság iszonyatos sebességgel fejlődik Kínában, a VR alkalmazások egymás után jelennek meg a szórakozás, az oktatás és az egészségügy, etb. területén. Az iResearch és a Greenlight Insights közösen kiadott jelentése szerint Kína lesz a világ egyik legfontosabb VR felvevőpiaca. 2016-ban a kínai VR-piac elérte a 3,46 milliárd RMB-t (kb. 550 millió USD). Nagy növekedési ütem mellett a kínai VR-piac becslések szerint 2018-ban meghaladja majd a 10 milliárd RMB-t (körülbelül 1,6 milliárd dollárt). A következő öt évben a VR-piac összetett éves növekedési üteme (CAGR) meghaladhatja a 80 százalékot. Ráadásul Kína 2021-re az előrejelzés szerint a világ legnagyobb VR-piacává válik, valamint az iparág teljes fejlődése elérheti a 79,02 milliárd RMB-t (kb. 12,64 milliárd USA dollárt), a VR headset eszközök piaca pedig 29,75 milliárd RMB (mintegy 4,76 milliárd USD) körül várható. A VR hardverek piacának bővülése kihatással van a tartalom piacra is, beleértve a VR játékokat, a VR filmeket és a televíziót, valamint az élő közvetítést, így átfogóbb szórakozási élményt nyújt a felhasználóknak.
A csúcskategóriás Vive FOCUS VR készülékhez tervezett Seagate VR Power Drive egy külső mobiltároló és powerbank kombinációja. Segít a felhasználóknak eszközeik üzemidejének meghosszabbításában, nagyméretű tárhelyet biztosít számukra a VR és a mobil tartalmak mentéséhez.
A Seagate VR Power Drive 1000 GB tárolókapacitást kínál a felhasználók digitális tartalmaihoz. A beépített MicroB kábellel és USB-C adapterrel a meghajtó könnyen csatlakoztatható a VIVE Focus-hoz számítógép használata nélkül, így a VR Power Drive-on tárolt adatokat közvetlenül érhetjük el a VIVE Focus használatával. Továbbá a beépített 5000 mAh akkumulátor bármikor meghosszabbítja a VR-készülék üzemidejét. A Seagate VR Power Drive övcsipeszével bármilyen nadrágra könnyen felhelyezhető, így igazin mobil megoldást nyújt.
A HTC okostelefon-használók mobiltelefonjaik adattárolási kapacitását is bővíthetik, ha közvetlenül csatlakoztatják a Seagate VR meghajtót, hogy hozzáférjenek tartalmaikhoz, megtekinthessék azokat, menthessék telefonjaikat, vagy meghosszabbíthassák akkumulátoruk üzemidejét.
Tags: