A QNAP bemutatja a vQTS-t

fid

A QNAP® Systems, Inc. a mai napon bejelentette a teljesen új „vQTS” virtualizációs technológiát, amivel több QTS operációs rendszert futtathatunk a QNAP NAS-on. Alapját a Virtualization Station képezi, a vQTS az erőforrások elosztását teszi lehetővé a több felhasználós környezetben, rugalmas telepíthetjük alkalmazásainkat, energiát és pénzt takaríthatunk meg, valamint fizikai helyet is természetesen. A vQTS elsőként az AMD Ryzen™ alapú TS-x77 NAS termékcsaládon lesz elérhető, amely nagy teljesítményű megoldás, maximalizálja a vQTS kihasználhatóságát a jobb üzleti rugalmasság érdekében a menedzsment és az alkalmazások telepítése esetén.

A TS-x77 virtuális megoldást kínál a virtuális multi-OS környezetek létrehozásához egyetlen NAS-on. A Windows®, a Linux®, a UNIX® és az Android ™ virtuális gépek mellett több QTS virtuális gépet is telepíthetünk a jobb felhasználhatóság érdekében. A vQTS különösen előnyös a következő üzleti környezetekben:

  • All-inclusive költség és helymegtakarítás

Futtass több QTS rendszert egyetlen QNAP NAS-on. Minden vQTS teljesen független egymástól, különböző osztályok és csapatok használhatják saját jogosultsági beállításaikkal és alkalmazáskörnyezetükkel.

  • Erőforrások elkülönítése az optimális teljesítmény érdekében

Dedikált hardvererőforrásokat rendelhetünk hozzá (CPU, memória, adattárolás és hálózat) minden egyes vQTS-hez annak biztosítása érdekében, hogy szolgáltatásaik (megszakadás nélkül) folyamatosan fussanak.

  • Alkalmazás szegregáció a jobb biztonsággal és rugalmassággal

Használj különböző vQTS-t a különböző alkalmazásokhoz és a különféle szolgáltatásokhoz. Például a saját vQTS-sel rendelkező csapatok használhatják a Hybrid Backup Sync szolgáltatást a fájlok felhő tárolóra történő szinkronizálásához anélkül, hogy azok összekeverednének a különböző felhasználói fiókokkal.

  • Az adattárolótól elkülönülő számítási kapacitás

A vQTS támogatja az NFS-t és az iSCSI-t, hogy könnyen csatolhassunk át tárhelyet egy másik QNAP NAS-ból. Feldolgozhatjuk az adatokat és futtathatunk alkalmazásokat egy nagy teljesítményű-, illetve adatokat tárolhatunk egy kisebb teljesítményű, adattárolónak dedikált NAS-on.

  • Biztonságos és sávszélességet takarít meg

A NAS-on keresztül a vQTS használatával elérhető adatok biztonságosak és sávszélességet takarítanak meg, mivel az adatokat nem a fizikai hálózati kábelen keresztül továbbítják.

  • Az App Center kibővíti a NAS felhasználhatóságát

Minden vQTS hozzáférést biztosít a QTS App Centerhez, így a NAS szoftveres funkcióit teljes mértékben kihasználhatjuk, illetve a jövőben újabbakat telepíthetünk.

Tudj meg többet a vQTS rendszerről a következő linken: https://www.qnap.com/solution/vqts/hu-hu/

Elérhetőség

A vQTS már elérhető a TS-x77 NAS termékekre. A Virtualization Station v3.1.7 verziója szükséges a vQTS futtatásához.

CPU típus

NAS eszközök maximális memóriával

A vQTS maximális száma

AMD Ryzen™ 7 1700 (8 mag / 16 szál)

AMD Ryzen™ 5 1600 (6 mag / 12 szál)

TS-1277-1700-64G

TS-877-1700-16G

TS-677-1600-8G

8 mag: 4

6 mag: 2

Tags: