QNAP bemutatja a QIoT Suite Lite (béta verziót)

fid

QNAP® Systems, Inc. a mai napon bejelentette az innovatív QIoT Suite Lite béta verzióját, a QNAP személyes IoT felhő platformját. Ezzel a szoftverfejlesztők és készítők robosztus IoT-alkalmazásokat hozhatnak létre egyszerűen a QNAP NAS-on, így privát, biztonságos és lokális környezetet alakíthatnak ki. A QioT Suite Lite kiegészíti a felhő alapú IoT-megoldásokat és erőteljes alternatívát kínál azok számára, akik inkább saját IoT-felhő megoldást használnának.

A QIoT Suite Lite a része a „Think Big, Go Big” filozófiánknak, amivel hivatalosan is beléptünk a dolgok internetének világába.” – mondta Amol Narkhede, a QNAP termékmenedzsere, hozzátéve, hogy: „A kis- és középvállalkozások, az egyéni fejlesztők és a hobbisták már saját IoT projekteket építhetnek fel, megfizethető és privát felhő-alapú IoT megoldással, amelyet a QNAP biztosít a nyilvános felhőszolgáltatások helyett.”

A QioT Suite Lite három fontos elemet tartalmaz, amelyek az IoT-t alkotják: Device Gateway, Rules Engine és Irányítópult. A Device Gateway többféle protokollt támogat (például: MQTT / MQTTS, HTTP / HTTPS és CoAP) a „dolgok” a QIoT Suite Lite-hoz való csatlakoztatásához. A támogatott protokollok bármelyikének használatával a „dolgok” képesek a különféle érzékelők vagy perifériák által generált telemetriai adatok átadására a Device Gateway-en. A Rules Engine (a Node-RED alapján) segít a telemetriai adatok feldolgozásában és meghatározza az IoT alkalmazás logikáját. A modern és intuitív felhasználói felület segítségével szinte zéró kódolással lehet azt elérni. A QIoT irányítópult olyan widgetekkel rendelkezik, amelyek segítik az IoT megoldás felügyeletét és ellenőrzését.

A QioT Suite Lite hivatalosan is támogatja (de nem kizárólagosan) fejlesztő alaplapokat és induló készleteket, beleértve az Arduino Yun-t, a Raspberry Pi-t és az Intel Edison-t is. A QioT Suite Lite engedélyezi, hogy a telemetriai adatokat harmadik féltől származó irányítópultokba is továbbítva legyenek, mint például a Microsoft Power BI, a további adatok elemzése céljából.

A QioT Suite Lite hivatalosan támogatja (de nem kizárólagosan) fejlesztő kártyákat és induló készleteket, beleértve az Arduino Yun-t, a Raspberry Pi-t és az Intel Edison-t. A QioT Suite Lite támogatja a telemetriai adatok harmadik fél irányítópultjaihoz, például a Microsoft Power BI-hez történő továbbítását a további adatok elemzéséhez.

A QioT Suite Lite a továbbfejlesztett IoT használatot is támogatja, mint a Fog Computing, amelyben a többszörös QNAP NAS Fog, vagy Edge nodeok hierarchikus módon működnek, a Fog Computing által előírt skálázás és disztribúció kezelésére.

Miközben egy saját felhő-infrastruktúrán alapul, a QIoT Suite Lite rugalmasságot biztosít mind a privát, mind a nyilvános felhőkkel szemben. A felhasználók az összes IoT adataikat a QNAP NAS alacsony költségű privát felhőjén tárolhatják, mielőtt exportálnák a szűrt / feldolgozott adatokat a prémium nyilvános felhőkbe további elemzésekhez és a rendelkezésre álló felhőerőforrások maximalizálásához. 

Elérhetőség és kompatibilitás

A QioT Suite Lite Beta mostantól elérhető a QTS App Center-ben. Tudj meg többet a QIoT Suite Lite-ról a https://www.qnap.com/solution/qiot-suite/en/ oldalon, és nézd meg az oktatóvideónkat.

NAS rendszerkövetelmények:

QNAP NAS minimum 4GB RAM-mal és QTS 4.2.2 (vagy újabb) operációs rendszerrel: TS-x51, TS-x51+, TS-x51A, TS-x53, TS-x53A, TS-x53B, TS/TVS-x63, TVS-x70, TVS-x71, TVS-x73, TS/SS-x79, TS/TVS-x80, TVS-x82, TES-x85, TDS-16489U

További érdekességeket tudhat meg Facebook oldalunkon is: facebook.com/QNAPHungary

Instagram oldalunkon használati tippeket is találhat: www.instagram.com/qnaphungary

Tags: