A QNAP bemutatja az Orthanc DICOM szerver applikációt

fid

A QNAP® Systems, Inc. a mai napon bemutatta az Orthanc QNAP NAS-hoz készült kiadását. Az Orthanc ingyenes és nyílt forráskódú projekt egy komplett ökoszisztémát biztosít, mely a QNAP NAS-t egyszerűen használható, mégis erőteljes képarchiváló és kommunikációs rendszerré (PACS*) alakítja. Az egészségügyi felhasználásra tervezett Orthanc nagymértékben javítja az orvosi képalkotás rendszerezésének és betegirányításának folyamatait (röntgen, CT, stb.). Az összes DICOM** kép elemzése, melyet kényelmesen letároltunk a NAS-on – a fejlett webes DICOM megjelenítővel meg is nézhetjük azokat – nagymértékben leegyszerűsödik.

Az Orthanc támogatásával célunk a QNAP NAS funkcionalitásának kiterjesztése az gyógyászat számára. A QNAP NAS mostantól PACS biztonsági szerverként működhet az orvosok és a kutatók számára, hogy DICOM képeket biztonságos és bővíthető tárolási megoldással archiválhassák. A hálózati elérhetőséggel a QNAP NAS-ra telepített Orthanc rendkívül kényelmes megoldást kínál a DICOM képek bárhonnan történő megtekintéséhez.” – nyilatkozta Aseem Manmualiya, a QNAP termékmenedzsere.

A felhasználók fogd és vidd kezeléssel továbbíthatják a DICOM képeket a NAS-ra, a betegek képét lekérdezhetik a beteg azonosítóval, neve vagy a diagnózis alapján is. Minden egyes vizsgálatnál rendelkezésre áll a DICOM képnézegető a DICOM képek megtekintéséhez és elemzéséhez.

Elérhetőség

Az Orthanc már elérhető a QNAP App Center-ben.

Rendszerkövetelmények

  • Az Orthanc az összes x86 alapú NAS-ra, illetve a QTS 4.3 (vagy újabb) operációs rendszerre telepíthető.

  • Az Orthanc jelenleg csak angolul érhető el.

* Picture Archiving and Communication System (képarchiváló és kommunikációs rendszer)

**DICOM Digital Imaging and Communications in Medicine (digitális képkezelés és kommunikáció az orvostudományban) az orvosi digitális képek és hozzátartozó

Tags: